Ingredience 500 g mražených nebo čerstvých krůtích jater 1 31% šlehačka 100-150g másla 4 stroužky česneku 1 větší cibule 4 lžíce olivového oleje 1 káv. lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu 1 káv. lžička sušeného nebo čerstvého rozmarýnu 3 káv. lžičky rybízové nebo brusinkové marmelády plátkové mandle sušené brusinky sůl čerstvě mletý pepř |
Postup Na hlubší pánvi si zpražíme na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme pokrájená a očištěná krůtí játra, chvíli necháme opékat, přidáme tymián, rozmarýn a pepř. Zhruba po třech minutách přilijeme půlku smetany a necháme zlehka 5 minut provařit, ke konci přidáme marmeládu a vypneme. Směs necháme chvíli vychladnout a přidáme změklé máslo, zbytek smetany a sůl. Ponorným mixérem vše rozmixujeme, dále přidáme nasekané brusinky a mandle, promícháme. Dle chuti dosolíme, opepříme, můžeme přidat trochu másla nebo smetany, kdyby se nám zdála příliš hustá. |
Domácí paštika z krůtích jater
Zapomeňte na paštiky z obchodu. Domácí paštiku vyrobíte z kvalitních surovin, hotová bude za čtyřicet minut a pokud ji naservírujete s čerstvým křupavým pečivem, vaši přátelé vás budou mít za kuchařského mistra.