Ingredience 3 kg rajčat 1 kg jablek 35 dkg cibule 1 lžíce soli 1 malá lžička skořice 10 zrnek nového koření 10 kuliček pepře 10 kusů hřebíčku 3 bobkové listy možno přidat feferonky 1/2 kg cukru 1/4 l octa |
Postup Vše vaříme asi hodinu až 2. Pokud máte rádi ostré, přidejte feferonku - počet nechám na vás. :-) Směs nechte vychladnout. Studenou směs přecedíme, rozmixujeme, přidáme 1/2 kg cukru, 1/4 litra octa a znovu vaříme asi 1/2 hodiny. Nalijeme do připravených skleniček. Sterilizujeme 25 min. na 80 stupňů. |
Domácí kečup
Také na skleničkách s kečupem sledujete podíl rajčat? Udělejte si svůj vlastní podle našeho jednoduchého receptu. Chutný, poctivý a z vyzrálých rajčat - takový je domácí kečup.