Domácí kečup

Foto: www.pixabay.com

Foto: www.pixabay.com

Také na skleničkách s kečupem sledujete podíl rajčat? Udělejte si svůj vlastní podle našeho jednoduchého receptu. Chutný, poctivý a z vyzrálých rajčat - takový je domácí kečup.

Ingredience
3 kg rajčat
1 kg jablek
35 dkg cibule
1 lžíce soli
1 malá lžička skořice
10 zrnek nového koření
10 kuliček pepře
10 kusů hřebíčku
3 bobkové listy
možno přidat feferonky

1/2 kg cukru
1/4 l octa 
Postup
Vše vaříme asi hodinu až 2. Pokud máte rádi ostré, přidejte feferonku - počet nechám na vás. :-)

Směs nechte vychladnout. Studenou směs přecedíme, rozmixujeme, přidáme 1/2 kg cukru, 1/4 litra octa a znovu vaříme asi 1/2 hodiny.

Nalijeme do připravených skleniček. Sterilizujeme 25 min. na 80 stupňů.
06.09.2016 | Alena Vaculová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444