Chytrá izolace® - rychá aplikace, skvělý výsledek

Již 25 let se v Kanadě a Spojených státech pro izolace objektů bytové i průmyslové výstavby s úspěchem používá  kanadská stříkaná izolační pěna ICYNENE®. Jedná se o dvousložkovou izolační pěnu na vodní bázi s difúzně otevřenou strukturou, která zajišťuje propustnost vodních par, takže dům, který je touto izolací zateplen, „dýchá“. Pod českým obchodním názvem Chytrá izolace® přinesla tento materiál před třemi lety na náš trh společnost LIKO-S ze Slavkova u Brna.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Chytrá izolace® přilne na jakýkoliv podklad a svou velmi rychlou aplikací šetří stavebníkům čas a peníze. Prakticky eliminuje nepřesnosti zateplování, ke kterým dochází při použití běžných izolačních materiálů v balících či rolích. Také složité detaily konstrukce, které způsobují u běžných materiálů tepelné mosty a kritická místa prostupu tepla a chladu, nejsou pro Chytrou izolaci® žádným problémem.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Chytrá izolace® je nenasákavá, po celou dobu životnosti stavby má neměnný objem a zachovává si stejné izolační vlastnosti. Na základě snímků z termokamer je prokázáno, že v Chytré izolaci® se nevyskytují žádná kritická místa prostupu tepla, tak jak tomu bývá z důvodu sesedání, degradace a objemových změn u některých jiných materiálů používaných pro zateplení. Chytrá izolace® jako kompaktní izolační technologie naopak podobné rizikové faktory zateplení eliminuje a vytváří tak ihned po aplikaci ideální vzduchotěsnou tepelnou bariéru, která udržuje interiér v suchu a teple. V létě naopak zabraňuje prostupu tepla do podkroví budov. Zkrátka - v zimě hřeje, v létě chladí.

Tato jedinečná izolační technologie navíc zamezuje vzniku plísní a spolu s již vyjmenovanými vlastnostmi tak zajišťuje dlouhou životnost stavebních konstrukcí a především vysoký komfort bydlení.  

Základní technické charakteristiky Chytré izolace®:

Objemová hmotnost
   Ρv = 6,57 kg / m3
Tepelná vodivost   
   λ10 = 0,03655 W / m. K
Faktor difúzního odporu
   µ = 3,3

 

Veškeré informace a ukázky aplikací: www.chytraizolace.cz 
13.09.2011 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444