Dobrá zpráva roku 2009: Zelená úsporám v podání značky Vekra

Foto: VEKRA

Foto: VEKRA

Dotační program Zelená úsporám patřil v roce 2009 k hlavním marketingovým lákadlům stavebních firem, poskytovatelů služeb, ale i finančních ústavů. Výraznou slevu či dokonce poskytnutí zateplení zadarmo nabízela řada subjektů. Nálepka Zelená úsporám se stala téměř povinnou součástí reklamních a informačních materiálů v oboru. Mezi reklamní sprchou a skutečně realizovanými projekty v rámci programu je ale výrazný nepoměr.

Množství poptávek po možnostech programu končilo rozčarováním. Tvůrci programu proto jeho parametry měnili a přizpůsobovali realitě trhu. Program ale zůstává náročný na velkorysost investorů, vyžaduje řešení s ohledem na budoucí úspory a kvalitu nad rámec českých norem.

Jednou ze společností, která využila program Zelená úsporám v rámci marketnigové kampaně byl český výrobce otvorových výplní značky Vekra, společnost Window Holding.

Nabídka této firmy ale přinášela zájemcům další hodnotu a také záruku. Vedle komplexního poradenství pro získání dotace obsahovala garanci jejího přidělení. V případě, že by na základě projektu vypracovaného dodavatelem oken Vekra nebyla dotace poskytnuta, zavázal se tuto část investice uhradit přímo výrobce oken.

Podstatným impulsem pro rozhodování jednotlivých investorů byla nabídka překlenutí období, po kterou zákazník, čerpající dotaci čeká na úhradu této částky – zákazník hradil jen částku po odečtení očekávané dotace.

Tímto přístupem značka Vekra příležitost čerpání dotačního porgramu přiblížila zákazníkům i v ekonomicky obtížném období. Historicky jedinečnou možnost společnost Window Holding doplnila konzultačním servisem a hrdou nabídkou garance. Stejně jako mnoho dalších dodavatelů spojila Vekra vlastní nabídku s programem Zelená úsporám – ale na rozdíl od většiny z nich přidala služby a záruky. Marketingová akce tak byla odpovědí na rozčarování z nároků programu, které někteří dodavatelé a investoři v prvních měsících vyjadřovali.

Dotační příležitost tak Vekra dokázala transformovat do skutečně dobré zprávy o bydlení v roce 2009.
29.12.2009

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444