Dobrá okna a střechy - cesta k úsporám

K pojmu kvalitní bydlení dnes neodlučitelně patří také přívlastek ekologicky šetrné a úsporné. Způsobů a možností, jak šetřit energiemi v domácnostech přibývá a stávají se součástí základní filozofie mnoha výrobců a poskytovatelů služeb ve stavebnictví. V neposlední řadě k nim patří i dodavatelé oken nebo střešních systémů, kteří na Stavebních veletrzích v Brně svými expozicemi naplňují téma Zelené energie.

Pokud plánujete stavbu a chcete ji koncipovat jako nízkoenergetickou, u stánku č.102 v pavilonu B-I (ochoz pavilonu B) vám firma Janošík poskytne nabídku dveří a oken, jejichž předpoklady pro použití v nízkoenergetických domech jsou nesporné.  Novinkou v nabídce tohoto osvědčeného výrobce kvalitních oken a dveří se nedávno stal zdokonalený model eurookna - Softline 92. Nároční zákazníci jistě ocení profil okna (92 mm), trojsklo 4-16-4-16-4, celoobvodové těsnění a mnoho dalších výhod. Z další nabídky v expozici firmy Janošík zaujme také např. kombinace dveří s bezbariérovým přístupem.

Revoluční novinku v sériové výrobě – produkt Fix-o-round - představuje na IBF firma Internorm - okno. Jedná se o nový způsob vkládání skla do tabulek. Standardní vložení je doplněno o tzv.vlepování  speciálním lepidlem, které oknům zajistí lepší bezpečnost, úsporu energie a zlepšení protihlukové bariéry. Máte-li zájem o bližší informace a další nabídku, při návštěvě veletrhu se určitě zastavte u stánku číslo 18 v pavilonu B.


 


Specialista na okenní a dveřní profily firma RI okna, na stavebním veletrhu 2006 sídlící v pavilonu B, stánek č.27, představuje vedle ucelené nabídky svých již známých a osvědčených produktů také novinku pro rok 2006 – okenní profil Klasik.


 

Meziokenní izolační vložky, novou nabídku firmy IZO - výrobce předizolovaných potrubních systémů a nadokenních roletových překladů - ocení zejména odborníci, ale také obyvatelé panelových domů. Meziokenní izolační vložky, umístěné mezi okny panelových domů, prošly zdokonalením a jsou schopny zlepšit vaše bydlení a navíc snížit výdaje za topení. Pokud si produkt chcete prohlédnout a dozvědět se více i o dalších výrobcích společnosti IZO, ptejte se v expozici č.142 v pavilonu B.


Delta systém firmy Dörken přichází s třemi novými energeticky úspornými membránami pod střešní krytiny – Delta-Maxx, Delta- Maxx Plus a Delta-Maxx Titan. Všechny jsou koncipovány tak, aby nedocházelo k úniku energie, podle slov výrobce jsou schopny snížit náklady na vytápění až o 9%. Obsahují pojistnou hydroizolaci a v podkrovních místnostech slibují v zimě teplo a v létě chlad. Pokud plánujete novostavbu nebo rekonstrukci střechy, můžete se pro bližší informace zastavit během veletrhu u stánku č.01 v pavilonu G1.

 

28.04.2006 | Petra Beníčková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444