Dobrá noc a dobré ráno díky dobré matraci

Říká se, že člověk za rok prospí až tři tisíce hodin. Třetinu života strávíme v posteli. Je to nábytek, který používáme 365 dní v roce. Proto bychom na něm tedy neměli šetřit. Během spánku naše tělo odpočívá, regeneruje se a čerpá síly na další den.

Spousta lidí dnes dává přednost investicím do věcí, které mohou vystavit na odiv - nový telefon, drahé značkové oblečení, chytrá televize a podobně.  Neuvědomují si, nebo spíše nepřipouští, že správná a kvalitní postel a hlavně matrace je může zbavit spousty zdravotních problémů nebo pomoci jim předcházet.

Matrace je základ pro regeneraci našeho těla a tudíž by samotná koupě zdravotní matrace měla být považována za investici do zdraví. Vybrat si opravdu kvalitní matraci do postele tak, aby splňovala přísná kritéria zdravotní matrace, nemusí být vždy otázkou deseti tisícových částek. Zrovna tak ani úplně levné matrace nemohou splňovat všechny nároky. Ceny matrací se odvíjejí jak od použitých materiálů jader či potahů, tak od množství použitých materiálů a hustoty pěn.

Na trhu je nepřeberné množství různých druhů matrací a člověk má někdy problém se ve všech těch názvech orientovat.  Nabízíme alespoň krátký přehled některých dostupných druhů matrací/materiálů.

Pěna High Resilience (HR pěna) je vysoce rezistentní pěna, která poskytuje výborný spací komfort a vysokou životnost i při silném namáhání. Tento materiál je velmi odolný vůči vyšší hmotnosti, garantuje dostatečné odvětrávání a má vysokou životnost. Je to jedna z nejkvalitnějších pěn.

Matrace latex je flexibilní s vysokou odolností a přesností, díky čemuž zajišťuje velmi dobré ležení. Adaptuje se na pohyb spáče s výborným bodovým podepřením těla. Navíc je hypoalergenní a odolná vůči prachu. Díky svým ortopedickým vlastnostem je vhodná téměř pro každou váhovou kategorii.

Matrace Visco pěna - Paměť viscoelastické pěny výrazně snižuje tlak na klouby a na životně důležité oblasti. Tyto pěny jsou navíc přirozeně hypoalergenní, antiroztočové a antiplísňové. To také patří k důvodům, proč se tento materiál používá i ve zdravotnictví, např. pro pacienty s proleženinami.

Matrace taštičkové -  Pružinová jádra matrací nabízejí maximální provzdušnění. Taštičkové matrace jsou luxusnější než standardní bonelové. Kopírování těla je podstatně citlivější a přesnější než u Bonelu, jelikož každá zvlášť zabalená pružina reaguje jednotlivě a proto je tento systém daleko komfortnější.

Nákup matrace byste neměli uspěchat a ponechat jej pouze do specializovaných prodejen, kde si lze všechny matrace pohodlně vyzkoušet a kde mají odborný personál, který vám s výběrem pomůže. Takovou značkovou prodejnu a showroom najdete v pražských Průhonicích, kde sídlí společnost Dormio. Najdete tu nejen široký sortiment matrací, ale i nabídku postelí německého výrobce RUF BETTEN. RUF BETTEN patří mezi nejznámější německé výrobce se specializací na moderní kožené postele. Samozřejmostí značky RUF BETTEN je německá kvalita, precizní ruční práce, nejnovější technologie a čistý design. Nákupem čalouněné postele značky RUF BETTEN si můžete být jisti, že kupujete produkt nejvyšší kvality. Postele RUF BETTEN mají vždy výjimečný design vytvořený renomovanými světovými designéry, zároveň je však kladen velký důraz na funkčnost všech detailů. Kožená postel RUF BETTEN znamená chytrou kombinaci designu a pohodlí, která vám poskytne odpočinek důležitý pro tělo i duši.

V prodejně DORMIO si pod jednou střechou můžete vybrat nejen matraci a postel, ale i kompletní vybavení do ložnice, včetně nábytku a lůžkovin.
30.04.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444