Do jakých barev ladit Vánoce?

Každoroční boj o zákazníky si žádá plné regály vánočních dekorací a přehlcené stánky na vánočních trzích. Prodejci se předhánějí s novými barevnými odstíny vánočních dekorací a lákají zákazníky na zaručené hity. Držet se posledních trendů je finančně náročné. Navíc dokupováním nové vánoční výbavy jste odkázáni ke skladování té staré. A tak je tomu rok co rok. Jak se dostat ze začarovaného kruhu ven?

Jak vyzrát nad širokou nabídkou barev a nevykoupit přitom celý krám?
Výhodné je pořídit si vánoční ozdoby v nadčasových barvách a klasických odstínech. Sázkou na jistotu je bílá, stříbrná a zlatá. Tyto barvy budou s Vánocemi spjaty trvale, napříč všemi obdobími. Jestliže rádi sledujete aktuální módní trendy, stačí k barevným stálicím doukoupit jen drobnosti. 
 
Ještě si lámete hlavu, jak letos prostřete štědrovečerní stůl? Kdy jindy si dát záležet než ve Štědrý den? Je na čase vyžehlit sváteční ubrus, koupit látkové ubrousky, vyleštit příbory, zapálit svíčky a usednout k rodinné večeři. A do jakých barev stůl ladit? Vybrali jsme pro vás dvě verze, v teplých a ledových tónech. 
Barva “champagne” v hlavní roli 
U prostírání a dekorací se opět osvědčí neutrální bílá, stříbrná, zlatá, velmi příjemně se však budete cítit i u stolu laděného v barevné škále od oranžové až po perleťovou „champagne“. Barva „champagne” patří k jednoduchým a čistým barvám, které si zachovávají punc luxusu. Letos je tato barva prezentována jako „Bella Dia“. Pokud si lámete hlavu, s jakým odstínem ji můžete kombinovat, pak vám poradíme, že se velmi vkusně doplňuje s ledově třpytivou bílou. Spojením těchto dvou barev rázem vytvoříte dojem zimní nálady, kterou sledujete z vyhřátého domova.  
Přívítejte ledovou královnu
Pravým opakem je pak další barevná inspirace pro letošní vánoční výzdobu, a to linie ledově modré až po blankytně modrou a tyrkysovou. V kombinaci s bílými, třpytivými a stříbrnými doplňky vytvoříte na vánočním stole iluzi ledové zimy s nádechem luxusu.
Vánoce - to jsou děti a barvy
Vánoce připravujeme hlavně pro naše děti. Proč se tedy vzdávat pestrých barev, které děti tolik milují? Připravte si vánoční výzdobu v jásavých retro barvách. Ozdoby na stromeček klidně letos můžete zvolit v růžové, zelené a modré, barevné girlandy, rolničky či barevné posypy vytvoří tu správnou „crazy“  atmosféru. Že je to kýč? I kdyby! Vánoce mají být přece veselé. Děti jistě ocení pestrost tvarů a rodiče si připomenou dětství, když uvidí na stromečku ptáčka s péřovým ocáskem. Originální jsou ozdoby ve tvaru sladkých dortíčků. Atraktivně na stromečku budou vypadat také koule různých velikostí posypané pestrobarevnými korálky.
Sním o Vánocích červených
Ať si módní designéři říkají, co chtějí, není nad červenou. Víte snad o jiné barvě, která by byla více spjata s Vánocemi? Své výsadní postavení si hájí už několik generací. Skvěle se kombinuje se zlatou a se zelenou tvoří nadčasovou klasiku, která je známá po celém světě. Pokud si libujete ve skandinávském stylu bydlení, spojením bílé a červené rázem do svých domovů přivoláte atmosféru severských Vánoc a klasických norských pletených vzorů. Různé lucerničky a figurky s vánočními motivy tuto linii umocňují a vytvářejí iluzi dětství a hřejivé domácí pohody.

Více inspirativních nápadů hledejte na stránkách www.edekor.cz.
05.12.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444