Dlažba s dekorem dřeva a její pokládka

Dlažba imitace dřevo i jako obklad stěn

Dlažba imitace dřevo i jako obklad stěn

Dlažba v imitaci dřeva je nejen krásná ale i praktická. Při jejím pokládání však musíme mít na zřeteli několik zásad, které je důležité dodržovat, aby výsledek byl perfektní a vydržel dlouhá léta.

Keramická dlažba stále více připomíná dřevěná prkna

Dlažba imitující dřevo je stále více autentičtější a věrohodnější – dokonalá struktura dřeva, přírodní barvy, žilkování, letorosty. Výrobci však jdou ještě dál. Dlažby v imitaci dřeva vyrábí v dlouhých velkoformátových obdélníkových tvarech, které skutečně vypadají jako dřevěná prkna nebo fošny. Zvětšují se i tyto formáty obdélníků. Od začátků, kdy stačilo 15/60 cm, se dnes dostáváme až k formátu 22,5/180 cm.

Při takové délce je ovšem třeba při pokládce dodržovat dvě základní pravidla:
  • Tyto dlouhé velkoformátové dlaždice nikdy nepokládáme s odsazením o 1/2. Proč? Vzhledem k značné délce jedné strany dlaždice dochází k mírnému prohnutí dlažby, které je ovšem zcela v souladu s evropskými normami a vzniká u každého takto velkého formátu u všech výrobců. Toto mírné prohnutí se nejvíce projeví právě při pokládce půl na půl. Vzájemné přesazení prken tedy nikdy nesmí být kladeno na polovinu (jako cihly), ale nejlépe na 1/3 nebo ještě méně.  Pak bude efekt dokonalý v každém směru.
Vhodná a nevhodná pokládka dlažby v imitace dřeva
  • Podklad musí být rovný – podklad si vždy (platí to především pro všechny velkoformátové obklady a dlažby) musíte dobře srovnat a vyrovnat. Je to především kvůli usnadnění práce. Na dobře připravený podklad se jakákoli dlažba nejen ta v imitaci dřeva lépe lepí.

Druhy pokládek dlažby v imitaci dřeva

Druhů pokládek dlažby v dekoru dřeva je skutečně bezpočet. Co zákazník, to možnost pokládky. Pojďme se alespoň o některých základních zmínit:
 
  • Střídání formátů – ještě více přírodní vzhled. Lze si vybrat takové dlažby v imitaci dřeva, u kterých lze kombinovat různé šířky a délky dlažby. Úzké vedle širokých a krátké vedle dlouhých. Nevšední dílo je na světě. Posuďte sami.
Pokládka dlažby imitující dřevo - střídání formátu
  • Na vazbu – oblíbená klasika, která nejvíce připomíná přirozenou pokládku. Dlažbu kladete zcela nepravidelně a nahodile, čímž docílíte autentického vzhledu dřevěné podlahy.
  • Parketový vzor – výrobci vyrábí již přímo tvar parkety – dlažby imitující dřevo seříznuté pod určitým úhlem tak, aby přesně vytvořili parketový vzor.
Dlažba imitující dřevo při pokládce parketového vzoru
  • Vzory a dekory – i do dlažeb v imitaci dřeva pronikají zajímavé prvky a dekorace – různé rustikální i moderní vzory, které odstínově ladí se základní dlažbou v dekoru dřeva.
  • Čtverce – jde o obměnu parketového vzoru. Velmi zajímavá pokládka, která předpokládá zručnost a přesnost řemeslníka.
  • Střídání barev – působivá kombinace, vynikne především ve velkém prostoru – skutečně originální podlaha.
  • Střídání povrchů – i dlažby imitující dřevo se vyrábí v lesklém provedení. Podívejte, jak pozoruhodné realizace můžou vzniknout.
  • Jako obklad – originalitě se meze nekladou, dlažbu imitující dřevo použijte i na stěnu. Využijte snadné údržby keramických dlaždic. 
Dlažba imitace dřeva typy pokládek
Přijďte na prodejny M.B.KERAMIKY, kde uvidíte téměř vše naživo. Budete si muset sáhnout, abyste poznali, že se nejedná o skutečné dřevo, ale o dlažbu v imitaci dřeva. Ovšem oproti pravému dřevu má keramika nesporné výhody:
  • Drží tvar a barvu – keramická dlažba se nerozesychá a nevpíjí se do ní žádné tekutiny – nemusíte mít strach z nečistitelných skvrn. Její barva i tvar vydrží dlouhá desetiletí.
  • Vede teplo – dlažba je proto vhodná pro podlahové topení.
  • Snadno se udržuje – bez použití chemických či abrazivních čisticích prostředků dosáhnete perfektní čistoty.
Dlažba imitující dřevo
V prodejnách M.B.KERAMIKA vám odborně poradí proškolení prodejci. Firma nenabízí pouze dlažby v imitaci dřeva. Naleznete zde i keramické dlažby imitující kámen, betonovou stěrku, vhodné dlažby na terasu či k bazénu včetně propracovaných odtokových kanálků a přelivových hran. Také v oblasti koupelnových obkladů a dlažeb přináší stále nové a nové materiály. Aby i vaše koupelna byla luxusní. Přijďte a přesvědčte se na vlastní kůži, že M.B.KERAMIKA poskytuje servis a poradenství zákazníkům na vysoké úrovni.
17.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444