Dlažba pro odstavné parkoviště?

Pustil jsme se do rekonstrukce zahrady, chci zde vybudovat altánek, chodník a odstavné parkoviště a tady jsem narazil na problém. Jakou dlažbu pouzit?

Vymývaná dlažna DITON Tesela De LuxeNejraději bych to celé vydláždil nejakou zámkovou, ale bojím se, že dlažba moc dlouho nevydrží. Jak jsem si všiml u souseda, dlažba se začne po čase drolit, nevím, jestli je to výrobcem a nebo špatně vybraným materiálem? Mohli byste mi, prosím, poradit, jakou dlažbu použít.

Technolog společnosti DITON s.r.o. Radim Vlček radí:

V dnešní době jsou dlažební bloky (dále jen dlažba) vyráběny na moderních technologiích dle přísných kritérií stanovených normou tak, aby odolávaly požadavkům na každodenní užívání. Velkou měrou se na správném užívání dlažby a funkčnosti vydlážděných ploch podílí  způsob pokládky. Je nutné dodržovat daná pravidla pro pokládku, která jsou stanovena normou. Správnou a poctivou pokládkou dlažby předejdete do budoucna problémům s propadáváním a případným poškození vydlážděných ploch. Je také nutné si předem stanovit, jakému zatížení bude užívaná plocha čelit, dle toho zvolit tloušťku dlažby (vzdálenost mezi horním lícem a spodní plochou) a skladbu podloží. Se správnou přípravou a výběrem vám poradí každý profesionální prodejce nebo výrobce.

I zde platí, že z nekvalitního vstupního materiálu kvalitní dlažbu nevyrobíte a při nákupu dlažby je dobré přihlédnout k nabídce a historii firmy. Kupříkladu dlažba společnosti DITON s.r.o. je jedna z nejkvalitnějších dlažeb na našem trhu. Je to dáno moderními technologiemi, přísnou kontrolou kvality a dodržováním vstupních, mezioperačních, výstupních kontrol a technologických postupů při výrobě.

Zde si můžete stáhnout materiál s návodem na správnou pokládku dlažby:
http://www.diton.cz/ke-stazeni.htm

19.04.2010

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444