Diskuse s Tonym Craggem v Galerii Jiří Švestka

Na pět tisíc návštěvníků zhlédlo od 10. února v pražské Galerii Jiří Švestka autorskou výstavu světoznámého sochaře Tonyho Cragga. Galerista Jiří Švestka se pro velký zájem publika v březnu rozhodl výstavu prodloužit o měsíc - do 22. dubna. Ti, které sedm robustních bronzových objektů, jedna skleněná instalace a Craggovy grafické listy oslovily, se nyní – těsně před završením výstavy - mohou s autorem setkat osobně.

Tony Cragg přijíždí na pozvání Galerie Jiří Švestka do Prahy. V úterý 18. dubna se v prostorách galerie (Biskupský dvůr 6, Praha 1) uskuteční moderovaná diskuse s tímto předním autorem. Otázky bude vedle publika klást Jiří Švestka, o překlad se postará Marek Tomin. Začátek v 19 hodin, vstup zdarma. Sochař, který žije střídavě v Londýně, Berlíně a Wuppertalu, přislíbil promítnout i dokumentární snímek, jenž se váže k jeho dílu i osobnosti. 


Tony Cragg se narodil v roce 1946 v Liverpoolu. Během tří desítek let tvůrčí činnosti si osvojil řadu technik a způsobů vyjádření a práce s materiálem: v jeho portfoliu se objevily autentické organické tvary (série Trilobiti) i mnohovrstevnaté, metaforické objekty.

14.04.2006

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444