Díky svým parametrům vyniká střešní krytina KM Beta životností až 100 let

Především nízká nasákavost a výborná mrazuvzdornost prodlužují životnost krytiny KM Beta až na 100 let. I díky těmto vlastnostem nabízí výrobce, společnost KM Beta, právě na kvalitu materiálu, pevnost, mrazuvzdornost a neprosákavost betonových tašek a betonových doplňků záruku 30 let.

Nasákavost je důležitou vlastností střešní krytiny. Představuje procentní přírůstek hmotnosti po nasycení vodou vzhledem k hmotnosti suchého materiálu. Nasákavost krytiny KM Beta je velmi nízká, maximálně 9 %, což v praxi znamená podstatně vyšší odolnost střešních tašek. Například v mrazech by se totiž nasáklá voda změnila v led, zvýšila tak svůj objem, čímž by došlo v vnitřnímu pnutí a tím pádem i k poškození střešní krytiny. Krytina KM Beta vyniká kromě nízké nasákavosti i výbornou mrazuvzdorností. Tato vlastnost, udávaná v cyklech, představuje schopnost betonu odolávat (po nasycení vodou) účinkům střídavého zmrazování a rozmrazování. Podle technické normy by měla betonová krytina vydržet nejméně 25 cyklů. Betonové tašky KM Beta prochází tímto počtem zmrazovacích cyklů bez jakéhokoliv snížení pevnosti či neprosákavosti.

Vhodná i do náročných klimatických podmínek
Vzhledem k vysoké pevnosti odolá střecha KM BETA bez problémů jak krupobití či silné bouřce a ostatnímu nečasu, tak i silnému mechanickému tlaku, např. při velkém množství sněhu během zimy nebo při pohybu na střeše. Pro svoji vysokou únosnost, která zdaleka přesahuje normou požadovaných 2 000 N, je krytina KM BETA vhodná i do velmi náročných klimatických podmínek.

Imunní proti vodě
Vyšší vodní drážka střešních tašek KMB BETA zamezuje možnému zatékání vody a zároveň eliminuje vzlínání vody v případě, že na střeše zůstane ležet vrstva sněhu. Navíc identický tvar jednotlivých prvků se ani časem nemění, což praxi znamená, že do sebe tašky dokonale zapadají a zatékající či vzlínající voda nemá šanci dostat se do střešní konstrukce. Střecha KM BETA je tak doslova „imunní“ proti vodě.

Základem jsou kvalitní suroviny
Prvotřídní jsou již vstupní suroviny krytiny KMB BETA i KMB HODONKA, zejména velmi jemný křemičitý písek z lokality zvané „Moravská Sahara“, který vytváří hladký bezvrásčitý povrch, jenž eliminuje zanášení a růst mechů. Po celou dobu životnosti tak mohou vyniknout atraktivní barevné odstíny, ve kterých je krytina KM Beta vyráběna.

TIP: Stavíte? Zkombinujte střešní systém KM Beta se zdicími systémy stejného výrobce (SENDWIX/Profiblok) a získejte bezkonkurenčně výhodné ceny! Systém vícevrstvých konstrukcí KMB SENDWIX byl navržen pro stavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů. Jeho základem je vápenopísková cihla nebo kvádr, na kterou se z vnější strany přikládá tepelná izolace. Ve třech variantách systému KMB SENDWIX je k dispozici 64 různých typů řešení, které se liší tloušťkou i tepelně-technickými parametry. Nový pálený zdicí systém Profiblok zahrnuje sortiment jak pro vnitřní a vnější nosné zdivo, tak pro příčkové zdivo, které doplňují prvky pro řešení stropních konstrukcí (MIAKO, HURDIS), věncovky a překlady. KM Beta je jediným výrobcem keramických stropních vložek HURDIS na našem trhu.

 

Krásná na pohled
Střešní tašky KMB BETA se vyrábějí v sedmi barevných odstínech (cihlově červená, višňová, hnědá, šedá, černá, zelená a případně i modrá), tašky KMB HODONKA pak v nejoblíbenější čtveřici odstínů (cihlová, višňová, hnědá, černá). Kvalitní povrchové úpravy střešních tašek zajišťují jejich dlouhou životnost, rovnoměrnou barevnost v celé ploše a barevnou stálost. Zákazník si může vybrat z celkem čtyř možností: Standard (probarvený beton bez povrchové úpravy), Elegant (dvojitý akrylátový nástřik – matný povrch), Briliant (speciální dvojitý nástřik s leskem) a Efekt (speciální trojitý akrylátový nástřik kombinující dva různé odstíny – podkladní višňovou a vrchní černou).

Střechu KM Beta zvýrazní originální ozdobné prvky. Na hřeben jsou určeny speciální hřebenové prvky, a to kohout, který je letošní novinkou, dále pár zamilovaných hrdliček a elegantní věžička. Součástí střešního systému KM Beta jsou i tvarované koncové hřebenáče s motivy vítr a lev a dále hřebenové ucpávky „slunce“ nebo „hrozen“. Ozdobné prvky KM Beta jsou v prodeji, stejně jako krytina, v mnoha atraktivních odstínech.

Více o stavebních materiálech KM Beta na www.kmbeta.cz.

23.03.2011

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444