Dětství jako téma 16. ročníku Designbloku

Designblok s podtitulem Prague Design and Fashion Week se letos koná  v termínu od 7. do 12. října. Představuje své hlavní téma Dětství a poprvé také letošní vizuál Designbloku a vizuál Designblok Fashion Weeku, které vytvořil fotograf Salim Issa.

Designblok každý rok přichází s hlavním tématem, které protíná celou akci a které se také odráží v hlavní výstavě. Loni to byly Ikony, které k patnáctiletému výročí mapovaly důležité momenty a ohlížely se zpět do historie akce. Letos je to Dětství. 

Jana Zielinski a Jiří Macek, hlavní kurátoři Designbloku, vysvětlují: „Dětství ve smyslu bezstarostnosti, rychlého střídání pocitů štěstí a smutku, který je rychle zapomenut. Dětství, jako věk fantazie, která nás přenese do světa, kde je vše možné, do světa, kde jsme hrdiny přesně podle našich představ. A do světa věcí a skutků, které z nás ty hrdiny činí. A i když se Designblok bude tentokrát odehrávat především v centru velkoměsta, budeme místo ulic kráčet stezkami, kde svět je otevřený, barevný, krásný a plný očekávání. Do světa, kde vítězí láska, dobro a krása."

Hlavní tématická výstava Dětství, kurátorovaná Agnieszkou Jakobson, Tulgou Beyerle, Janou Zielinski a Jiřím Mackem, bude koncipována jako hra, kterou mohou hrát dospělí i děti. Hra, do které budou zapojeni evropští designéři, kteří ještě nezapomněli na to, jaké to je být dítětem.
Vizuál pro letošní šestnáctý ročník vytvořil fotograf Salim Issa. Hlavní tváří Designbloku se stal unikátní bílý jelen - šestnácterák Mates, zosobňující čistou krásu a jedinečnost.
 
Designblok Fashion Week má na svém vizuálu Aňu Geislerovou v šatech Moniky Drápalové. Ta se svou kolekcí Free Circles pro Rose&Mary získala Cenu šéfredaktorů Designbloku a poté zvítězila v kategorii Módní designér roku a Grand designér roku cen Czech Grand Design.

Autorkou grafické podoby vizuálu je Martina Černá ze studia Imagery.



bydlinekPřečtěte si reportáž z Designbloku a podívejte se na video, které tento 15. ročník připomíná. 

14.05.2014

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444