Desková otopná tělesa do prostor s velkými okny

Novinka z KORADA má výšku jen 200 mm

Výrobce otopných těles KORADO přišel s velmi zajímavou novinkou. Ta je určena především do interiérů s prosklenými stěnami nebo velkými okny s nízkými parapety.

Nové těleso je díky své výšce pouhých 200 mm velmi dobrou volbou pro zajištění vytápění s minimální výškou otopného tělesa.Tento model lze upevnit na stěnu pod nízké parapety nebo na nožičky upevněné k podlaze. Stojánkové nožičky jsou uzpůsobeny pro instalaci do hrubého betonu nebo až na kompletně dokončenou podlahovou krytinu.

Otopná tělesa výšky 200 mm jsou vyráběna v dvoudeskovém nebo třídeskovém provedení v délkách od 80 do 300 cm. Nabízejí tak velké množství rozměrových variant s různým tepelným výkonem podle potřeb daného interiéru. V nabídce jsou modely pro boční připojení i modely pro spodní krajní připojení, kde je již integrovaný termoregulační ventil.
KORADO klade u svých otopných těles důraz na design a nová desková tělesa nejsou výjimkou. Tělesa je možné zakoupit i v provedení s hladkou čelní deskou. Všechna tělesa je KORADO schopno dodat ve standardním provedení povrchového odstínu RAL 9016 nebo v některé z mnoha nabízených barevných variant. Mezi zákazníky jsou velmi oblíbenými barevnými odstíny stříbrná, metalická černá nebo odstíny se strukturovaným povrchem. Takto barevně provedená otopná tělesa se vedle své
základní funkce – vytápění stávají designovým doplňkem interiéru a jsou inspirací pro zákazníky i bytové architekty.

Konstrukce deskových těles výšky 200 mm je obdobná jako těles jiných výšek. Základní přestupní plochu tvoří tvarovaná deska s horizontálně a vertikálně uspořádanými kanály pro optimální rozvod teplonosné látky po celé ploše otopného tělesa. Tato je uvnitř doplněna konvektorem pro zvětšení teplosměnné plochy. Deska je vyrobena ze dvou výlisků z ocelového plechu. Přídavná přestupní plocha je tvarována z ocelového plechu a je bodově přivařena k vertikálním kanálkům desky. Toto uspořádání velmi příznivě ovlivňuje přirozené proudění vzduchu.
Desková otopná tělesa RADIK jsou určena k montáži do otopných soustav ústředního vytápění budov s nejvyšším přípustným provozním přetlakem 1,0MPa, ve kterých se používá jako teplonosná látka voda nebo vodní roztoky o nejvyšší přípustné provozní teplotě 110 stupňů Celsia. Jsou určena pro jednotrubkové a dvoutrubkové otopné soustavy s nuceným a některá i se samotížným oběhem.

Nízký obsah vody v otopném tělese umožňuje pružnou reakci otopné soustavy na potřebu tepla ve vytápěné místnosti a účinnou termoregulaci. Právě tato konstrukce je velmi žádoucí pro zajištění komfortního předávání tepla otopnými tělesy a zároveň minimalizaci nákladů na vytápění.
Díky 45ti letým zkušenostem s výrobou otopných těles a více než 25ti milionům zákazníků po celém světě poskytuje značka KORADO nadstandardní záruční dobu 10 let na svá desková tělesa. Nejen tradice, ale i technologické zařízení, jež je nejmodernější v Evropské unii, poskytuje jistotu kvalitního výrobku.

Kompletní technické informace o novém modelu otopného tělesa stejně jako o všech dalších naleznete na webových stránkách www.korado.cz. Při hledání otopných těles můžete na uvedených webových stránkách využít aplikace „Konfigurátor“, která vás srozumitelně provede v deseti krocích kompletním sortimentem a nabídne vám ty nejvhodnější modely otopných těles KORADO.
04.12.2011 | PR
  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444