Děsí vás jarní úklid? Inspirujte se, jak jej zvládnout bez námahy

mikrohadřík Actifibre od Viledy

mikrohadřík Actifibre od Viledy

Jaro se razantně hlásí o slovo. Když ostré slunce pronikne do vaší domácnosti, kriticky upozorní na sebemenší nedostatky, jako jsou šmouhy na oknech, fleky na podlaze, všudypřítomný prach či chlupy od domácích mazlíčků. Jarní úklid nás nemine. Rozhodně ale není nutné jeje považovat za nepříjemnou povinnost a stresovat se jím. Inspirujte se tipy, jak se elegantně a navíc s dobrou náladou vypořádat s jarním úklidem.

Nepodceňujte přípravu 

„S chutí do toho, půl je hotovo,“ říká se už odnepaměti a u jarního úklidu to platí obzvlášť. V první řadě je dobré si postup dobře naplánovat. Ideálně si vyčleňte víkend, kdy budete mít dostatek času i prostoru na vše, co je potřeba uklidit. Když nebudete limitována dalším programem, můžete už předem hodit za hlavu obavy, že svůj úkol nestihnete.
 

Aby byl úklid efektivní 

Ještě než se pustíte do akce, vybavte se veškerým náčiním, které budete potřebovat, ať jej máte po ruce a nezdržujete se jeho sháněním. Vaší pravou rukou během celého úklidu bude v každém případě hadr. Vyberte si proto takový, který vám práci nebude přidělávat, ale naopak ji usnadní, jako třeba mikrohadřík Actifibre od Viledy. Je vhodný na všechny materiály, nezanechává chloupky ani šmouhy a nepoškrábe váš oblíbený kus nábytku. Hravě s ním přemůžete prach i umazané zrcadlo či zakapaný kohoutek v koupelně.
 

Do všech koutů 

Protože by mělo jít o generální úklid, buďte poctivé a nevynechávejte ani zákoutí, kterým při běžném úklidu tolik pozornosti nevěnujete – ať máte dobrý pocit z perfektně odvedené práce. Vrhněte se na prostory za pračkou, pod sedačkou nebo botníkem. K tomu, abyste se pohodlně a bez námahy dostaly do všech rohů místnosti a nezanechávaly za sebou kaluže vody, dobře poslouží třásňový mop Easy Wring and Clean od Viledy. Výhodou tohoto pomocníka je navíc praktický pedál, díky němuž nebudete muset udělat pro ideálně vyždímaný mop jediný pohyb navíc.

Lesknoucí se okna

Podlaha se leskne, poličky jsou bez prachu, ale ještě nejste u konce. Velkým finále, ať už chcete, nebo ne, je mytí oken. A v jarních paprscích je vidět ta spousta špíny, která se po zimě na nich usadila. Ale to ještě nemusí být důvod k panice. Postupujte zaručeným způsobem: nejdřív omyjte rámy a vnitřní parapet a nakonec vyčistit skelněné výplně. Skvělou pomůckou je Windomatic, který funguje jako ruční vysavač. Všechnu špinavou vodu odsaje do integrované vodní nádržky, kterou lze snadno a pohodlně mýt v myčce na nádobí. Vám odpadne nekonečné leštění, zůstanou vám jen dokonale čistá okna bez šmouh a k tomu i nezašpiněný parapet a podlaha.

3 důvody, proč brát jarní úklid pozitivně

  1. Ač se to nezdá, při úklidu můžete spálit značné množství kalorií. Odborníci tvrdí, že jen za půlhodinku mytí podlahy je možné spálit stejné množství kalorií, jako při kondiční jízdě na kole.
  2. Jarní úklid je ideální příležitostí pro vytřídění nenošeného oblečení. Provětrejte svůj šatník a získejte díky tomu více prostoru ve skříni – jistě budete vědět jak jej upotřebit.
  3. Čistota, půl zdraví. Těšte se z pocitu, že vaše rodina nebo i jen vy sama budete žít v hezké čisté domácnosti.
Tip na závěr: Úklid může být veselejší, pokud si k němu pustíte oblíbenou hudbu. Nebojte se zvýšit hlasitost. Sousedka to pro jednou přežije a vám půjde práce lépe od ruky.
18.04.2016 | PR
  • Vileda

    Značka Vileda již více než 70 let pomáhá zářit miliónům domácností po celém světě. Od roku 2014 pravidelně získává prestižní ocenění Superbrands Award jako výraz uznání za kvalitní služby a vynikající obchodní výsledky, což dokazuje zejména spokojenost zákazníků s jejími výrobky šetřící čas a námahu při úklidu. Výrobky Vileda jsou oblíbené a známé právě svou kvalitou, dlouhou životností a neustálými inovacemi pro pohodlnější, efektivnější a ekologičtější úklid. Nyní můžete zakoupit více než 150 výrobků, a to takřka na celém světe.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444