Deset let BYDLENÍ.CZ

Právě před 10 lety, tedy 7. listopadu roku 1997 byla zaregistrována doména bydleni.cz.

 

Když v roce 1997 hledal tým společnosti ABSTRACT vhodnou adresu pro svůj záměr vybudovat portál věnovaný široké problematice bydlení a stavění, rozhodl se pro tu nejvýstižnější: WWW.BYDLENÍ.CZ. Zaregistrováním domény tohoto jména se začala psát jeho doposud desetiletá historie.

Ne vždycky znamená deset let mnoho. Pro internetový portál, který vznikl v době, kdy se u nás způsob sdílení informací prostřednictvím nové komunikační technologie teprve etabloval, jde však o docela úctyhodný věk.
První návštěvníci portálu patřili zároveň k první generaci uživatelů internetu u nás.

Snahou tvůrců BYDLENÍ.CZ bylo zavést doménové jméno bydleni.cz jako adresu, která se snadno hledá, na které je příjemné se zabydlet, adresu, na které je škoda chybět.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
"Tým firmy ABSTRACT se již v polovině 90. let podílel na založení kvalitních internetových služeb, například na generických doménách finance.cz a divadlo.cz. Věřili jsme, že internet se stane nepostradatelným zdrojem informací
a pro firmy silným marketingovým nástrojem," říká Josef Morávek, jednatel firmy ABSTRACT s.r.o. a ředitel BYDLENÍ.CZ. "Chtěli jsme poskytnout návštěvníkům našich stránek širokou škálu informací, na které by se mohli při budování svého bydlení spolehnout. Proto jsme portál od počátku budovali jako internetový magazín i katalog firem."

Rok po založení portálu, se v článku nazvaném Internet pomůže s výběrem bytu v deníku MF Dnes z 20. 11. 1998 můžeme mj. dočíst: "Adresa www.bydleni.cz je určena širšímu poradenství v oblasti bydlení."

"Služby portálu na generických adresách BYDLENÍ.CZ a INTERIÉR.CZ se od počátku snažíme koncipovat tak, aby uspokojily návštěvníky v celém spektru oblasti bydlení. Od výměny nebo pořízení bytu či domu přes jeho vybavení až po jeho užívání. Poskytujeme inspiraci prostřednictvím článků, ale i nabídky knih a časopisů.," říká Josef Morávek. "Za svůj cíl jsme si vytkli stát se internetovým průvodcem spotřebitele na cestě za kvalitou. Firmy, které svými reklamními a marketingovými aktivitami kultivují svůj obor a pomáhají spotřebitelům ke kvalifikovanému výběru oceňujme cenou FAIR BYDLENÍ."
Budování obsahu a jeho neustálé rozšiřování znamená, že na stránkách www.bydleni.cz denně přibývají nové firemní prezentace, nové články a další informace. Čísla stránek, která jsou zpracovávána fulltextovými vyhledávači, vypovídají o tom, že BYDLENÍ. CZ je dlouhodobě nejrozsáhlejším informačním zdrojem v oboru v ČR a dnešním výročím si připomínáme, že má i nejdelší historii.

Navzdory dlouhé historii však BYDLENÍ.CZ nechce zestárnout. Znamená to nejen reagovat na nové podněty v oblasti internetových technologií, ale i na podněty, které přináší vývoj v oborech týkající se stavění a bydlení.
Jedině tak lze také naplňovat již zmíněné krédo portálu - být internetovým průvodcem spotřebitele na cestě za kvalitou.
 Soutěž k 10. výročí BYDLENÍ.CZ

První kulaté jubileum BYDLENÍ.CZ je pro nás mj. příležitostí k zahájení celoroční čtenářské soutěže. Firmy z oblasti bydlení, které jsou partnery našeho portálu, do ní budou postupně přidávat ceny, o které můžete soutěžit v jednotlivých kolech.


V prvním kole tohoto soutěžení můžete vyhrát předplatné časopisu, knihy a katalogy rodinných domů.
S některými z připravených dárků se můžete seznámit zde.

Vaším soutěžním úkolem je krátký příspěvek na téma:

Co Vás zaujalo na BYDLENÍ.CZ, jaké služby, výrobky, informace či inspirace zde nacházíte nebo jaké Vám zde naopak chybí.

*

Nejzajímavější příspěvky zveřejníme, jejich autory oceníme prémií v hodnotě 400 Kč.


Autoři všech příspěvků postoupí do slosování prvního kola soutěže.

 
  Údaje o soutěžícím
Pro zařazení do slosování uveďte email, jméno a adresu.
*Jméno:
*E-mail:
*Adresa pro zaslání výhry:
Zasílat zprávy o soutěžích
* povinná pole
07.11.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Služby BYDLENÍ.CZ

    BYDLENÍ.CZ je nezávislý internetový magazín pro nejširší veřejnost, který orientuje, informuje a inspiruje návštěvníky v široké problematice bydlení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444