Dekorativní ražená omítka

Svislé plochy v přírodním stylu

Dekorativní ražená omítka je povrchová úprava, která spojuje odolnost a praktičnost s krásou přírodních materiálů. Svým vzhledem dokonale nahradí přírodní kámen či zdivo.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku


Díky své variabilitě, technickým vlastnostem a nízkým nákladům na pořízení a údržbu je toto řešení oblíbenou alternativou při realizaci stěn, plotů, kamenných zídek apod.

Povrch inspirovaný přírodou

Obklady svislých stěn z přírodních materiálů jsou vzhledově velmi atraktivní a těší se velké oblibě, ať už jde o opláštění budov nebo zahradní či další stavby. Jejich realizace bývá zpravidla obtížnější, a pokud mají dlouhodobě dobře vypadat, je třeba jim věnovat náležitou péči. Pro ty, kdo chtějí své okolí oživit materiály v přírodním vzhledu, se nabízí velmi zajímavá alternativa  -  dekorativní ražené omítky CONDECOR.

Technologie ve zkratce

Dekorativní ražené omítky CONDECOR vznikají ražením dekorativního prvku PUR raznicí přímo do čerstvé vrstvy speciální maltové směsi. Tato dekorativní maltová směs je aplikována na předem připravený podklad zdiva v tloušťce, odpovídající hloubce raženého designu. Lze ji použít v exteriéru i interiéru, a to téměř na jakýkoli povrch - dřevo, beton, zdivo, sádrokarton, keramiku, skelnou vatu, linoleum, sklo atd. Autentičnost dodá probarvení směsi i raženého povrchu.

Variabilita tvarů a barev

Základní povrchy - selský kámen, skládaný kámen, tesaný či surový kámen, horský kámen nebo cihelné zdivo - mohou být pigmentovány i povrchově probarveny. Barevná škála není nijak omezená, barvy mohou být libovolně kombinovány. Tak vzniká nepřeberné množství kombinací a výsledný povrch je možné přesně barevně sladit s okolím - fasádou, cestami, stavebními prvky. Stylově sahají varianty od hrubého rustikálního povrchu až po moderní hladké plochy.

Typické použití

Materiály přírodního vzhledu CONDECOR můžete využít na mnoha místech. V interiéru jsou vhodné například pro obklad krbu, dekorativní stěny, koutky, ostění otvorů či obklad vinných sklípků. Venku jsou oblíbené při stavbě plotů a zídek, opěrné zdi, podezdívky, obklady obvodových plášťů budov, pohledových stěn, studní a na mnoha dalších místech. Větší plochy lze členit pomocí sloupků, pilířů, překladů či vystouplých kamenů.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Údržba a trvanlivost

Dekorativní ražená omítka při dlouhodobém používání nezastarává  je odolná proti opotřebení a povětrnostním vlivům. Neprorůstá vegetací. Znečištěná místa zpravidla stačí omýt vodou, silné znečištění lze odstranit průmyslovými čistidly. Povrchy jsou UV stabilní a neblednou.

Kombinace s okolními zpevněnými plochami

Pro zpevněné plochy existuje příbuzná technologie - dekorativní ražený beton. Tato alternativa dlažeb nabízí další nepřeberné množství variant povrchů přírodního vzhledu. V zahradách a kolem domů vznikají vzájemně se doplňující celky: terasy, příjezdové a přístupové cesty, stupně a schodky, zákoutí, stavební prvky zahradní architektury apod.

Díky svým vlastnostem jsou ražené povrchy velmi oblíbené nejen v civilní výstavbě, ale také v komerčních prostorách a veřejném sektoru (stěny komerčních budov, zídky a drobná architektura v parcích, pěších zónách atd.).

Dlouhodobé zkušenosti z mnoha zemí potvrzují, že dekorativní ražená omítka vydrží roky a navíc výborně vypadá. Pořídíte si díky ní osobité přírodní povrchy - okolí Vašeho domu bude trvale pěkné, upravené a inspirativní.

Bližší informace: www.condecor.cz

28.06.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444