Čtyři veletrhy pod jednou střechou

Pragointerier v nové podobě

Nároky na kvalitní bydlení se rok od roku mění. Přibývají neustále nové nároky na kvalitu vybavení bytů, a to nejen na funkčnost, estetickou a zdravotní úroveň – ale také na hospodárnost provozu domácnosti. To všechno má na mysli také organizátor Incheba Praha při přípravě pokračování dnes již velmi populárního veletrhu PRAGOINTERIER NEW DESIGN na Výstavišti v Praze Holešovicích, které proběhne ve dnech 1. až 4. února 2007.

Dosavadní tradiční program proto bude rozšířen o další obsahově návazné akce, a to o 34. ročník veletrhu energetiky, vytápění a úspor energie PRAGOTHERM, výstavu OKNA, DVEŘE, SCHODY a výstavu nových možností BYDLENÍ 2007. Takto nově koncipovaný komplex veletrhů vytvoří pro návštěvnickou veřejnost příležitost získat pod „jednou střechou“ nejúplnější a nejzasvěcenější informace o současných trendech moderního a kvalitního bydlení. Pro vystavovatele z domova i zahraničí to zase bude šance k  prezentaci jejich špičkové produkce. Svým rozsahem výstavní program předčí všechny předchozí - vystavovat se totiž bude ve všech pavilonech holešovického Výstaviště, včetně přistavěné montované haly od vstupní brány až k Průmyslovému paláci.

 

Přehlídka novinek pro moderní byt

„Stěžejní akcí komplexu veletrhů a výstav bude samozřejmě i v tomto případě PRAGOINTERIER NEW DESIGN jako nejrozsáhlejší a nejucelenější přehlídka nábytku, bytového textilu, podlahovin, svítidel a bytových doplňků,“ uvedla manažerka veletrhu ing. arch. Maria Wohlrabová. Expozice jednotlivých vystavovatelů představí bytový nábytek a vybavení, svítidla, bytový textil, dlažby a obklady, podlahoviny i bytové doplňky. Přínosem bude i výstava novinek a designu, odborné poradny, finanční, architektonické a developerské služby.
Organizátoři veletrhu očekávají mimořádný zájem domácích i zahraničních vystavovatelů. Sotva totiž letos v září skončil podzimní Pragointerier, bylo již zaregistrováno 150 prvních vystavovatelů s objednávkou 5000 m2 čisté výstavní plochy. Tento zvýšený zájem se přitom projevuje i ve vyšších  nárocích na plochu expozic, dosud objednané expozice převyšují v průměru 30 m2.
Mezi největší vystavovatele tradičně patří společnosti In–elis, Ason, Elben nebo Carelli. Nově a poprvé v České republice bude vystavovat český výrobce dubového nábytku SIBEX, který doposud vystavoval jen v zahraničí. Jeho expozice bude patřit k největším - přesáhne 200 m2. Mezi další významné  vystavovatele patří firma Antico, jejíž kuchyně zaznamenaly obrovský úspěch na posledním podzimním Pragointgerieru, poprvé budou vystavovat Dřevotvar Jablonné nad Orlicí, Indeco.cz, nebo Barrington furniture. Po letech se vrací slovenská firma Alnea, která v minulých letech získala na Pragointerieru ocenění za nejlepší expozici. Významnou součástí Pragointerieru je sekce vestavěných částí interiéru. Zájem je zvláště ze strany výrobců a prodejců podlahovin. Mezi nejvýznamnější patří opět expozice společností Au–mex, Pechar a syn, Zahradník parket, Empir parket a IBC parkety. Nově pak bude vystavovat společnost AB parket a Podlahy Heth. Atraktivní jsou vždy expozice svítidel, které letos budou kromě mnoha dalších prezentovat např. firmy Aprolux nebo Hagos s italskými svítidly firem Fabbiani, FontanaArte a Slide. Nebude chybět ani velkolepá expozice ABB elektro.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že také další ročník Pragointerieru si uchová nezastupitelné místo na českém výstavním trhu jako nejvyhledávanější akce v oboru nábytkářství a zařizování interiérů. Vždyť letošní jarní Pragointerier zaznamenal účast 530 vystavovatelů z jedenácti zemí světa a brány Výstaviště překročilo téměř 33 000 návštěvníků.

Významný pomocník pro úspory energie

Není náhoda, že 34. mezinárodní veletrh PRAGOTHERM se na Výstavišti v Holešovicích bude konat ve stejném termínu jako příští PRAGOINTERIER NEW DESIGN. K dobrému bydlení nestačí jen hezké vybavení bytu, ale i jeho hospodárný provoz. Dosáhnout toho není vždy snadná záležitost, neboť cena energií rok od roku stoupá a zavádění moderních úsporných zařízení se stále více stává nezbytností. A je to právě veletrh energetiky, vytápění a úspor energie Pragotherm, který se v tomto úsilí stal významným pomocníkem. To také nejlépe dokládá připravovaný program.  Vystavovatelé opět představí všechny novinky z oblasti vytápění. Budou to zejména moderní úsporné kotle ústředního topení a ohřevu vody na různé druhy paliva, ale i lokální topidla, krby a kachlová kamna, komíny a zařízení pro odvod spalin. Chybět nebudou ani otopná tělesa všech druhů, podlahové a stropní vytápění, stejně jako tepelná čerpadla a ekologické soustavy vytápění s netradičními zdroji energie. Výrobci budou prezentovat nejen domácí produkci, ale i zařízení z mnoha zemí světa.  K dispozici však bude i projektová a poradenská činnost, účast svazů a profesních společenství, nabídka odborné literatury a další. K úspěchu veletrhu má přispět i jeho specializace výhradně na aktuální otázky energetiky, vytápění a úspory energie a přesunutí dosud společného Mezinárodního veletrhu chladící techniky, klimatizace a vzduchotechniky FRIGOTHERM na jiný samostatný termín, a to od 15. do 18. února 2007. Akce proběhne společně s veletrhem Holiday world a výstavou gastronomie Apetit.
 
Příležitost pro setkání s odborníky

K získání dokonalého přehledu o všech možnostech dobrého bydlení včetně příležitosti poradit se o svých záměrech s přítomnými odborníky přispějí i výstava BYDLENÍ 2007 a výstava OKNA, DVEŘE, SCHODY. Již jejich název prozrazuje, že zastupují obory, které vzhledem k tématické příbuznosti právem patří do komplexu interiérových výstav. Zájemci na výstavě tak budou moci opět nalézt od každé komodity nekonečnou škálu variant, neboť výrobci každým rokem inovují svůj program a každým rokem přicházejí s užitečnými novinkami. Výstava OKNA, DVEŘE, SCHODY se bude konat již po osmé a i tentokrát představí všechny nové druhy oken a dveří včetně kování a automatických otvíracích systémů. K vidění budou různé varianty schodišť, zábradlí, stejně jako nové typy zimních zahrad a materiálů pro opravy a údržbu. Specializovaná výstava nových možností bydlení s názvem BYDLENÍ 2007, pořádaná společností M.I.P. Group se uskuteční již po třinácté. Zúčastní se jí přední čeští investoři, developeři a realitní agentury nabízející nové projekty bydlení, pozemky a byty. A to jak nově stavěné, tak i rekonstruované byty i rodinné domy, projekty domů stavěných na klíč, typové projekty i stavební systémy a poradenství. Nedílnou součástí této výstavy jsou rovněž služby spojené s pořízením bydlení - bankovní služby, jakož i stavební spoření.

 

Vystavovatelům připomínáme, že uzávěrka přihlášek je již 30.11. 2006.

Přihláška a podmínky ve formátu pdf

28.11.2006 | Tisková zpráva
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444