Co s vysloužilým mixérem či žehličkou?

Dobrý den, při stěhování jsem narazila na řadu věcí (stará rychlovarná konvice, mixér, žehlička, digitální váha), které jsou rozbité, nebo je budeme do nového bytu měnit. Do sběrného dvora to mám daleko a do klasického směsného kontejneru to asi nepatří. Kam je tedy mohu vyhodit? Děkuji, čtenářka Dana

Odpovídá Martina Ďaďová, ASEKOL

Dobrý den, Dano, pokud nechcete do sběrného dvora, můžete tato drobná elektrozařízení vyhodit do červeného kontejneru ASEKOL, který je pro tyto věci určený. Po celé ČR jich je více než 2 400 a další tisícovku budeme letos ještě umísťovat. Ten nejbližší naleznete nejrychleji zadáním své adresy na www.cervenekontejnery.cz.

Určitě ale Vámi zmíněné věci neházejte do klasického směsného odpadu. Elektronická zařízení totiž obsahují nebezpečné látky, které se na skládce postupně uvolňují a nenávratně poškozují životní prostředí, přitom zpracovatelská linka dokáže zařízení až z 80 % recyklovat, což je určitě lepší řešení.
27.05.2016 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444