Ingredience cizrna v sáčku několik mrkví dvě petržele svazek jarní cibulky, nebo pórek 2 cibule česnek šťáva z půlky citronu sůl |
Postup Cizrnu si můžete koupit v plechovce. Její vaření vám tak nedá tolik práce, ale zase si připlatíte. Mnohem lepší je cizrna v sáčku. Tu si namočte do hrnce a nechte alespoň 12 hodin bobtnat. Já nechávám cizrnu namočenou až 24 hodin. Během této doby ji alespoň dvakrát propláchněte a v hrnci měňte vodu. Cizrnu vařte v nové vodě, asi hodinu. Vodu nesolte. |
Nakrájejte mrkve na slabá kolečka, petržel na kousky a vše lehce restujte na pánvi. Až plátky zezlátnou, přidejte na kolečka nakrájený svazek jarní cibulky nebo pórku. V další pánvi si usmažte klasickou cibuli a na poslední chvíli přidejte několik utřených stroužků česneku. Směs přidejte k mrkvi a cibulce. Přidejte uvařenou a scezenou cizrnu. Osolte, zakápněte šťávou z citronu, ochutnejte, dejte do krabičky a máte oběd do práce hotový.