Cihlové pásky propůjčí fasádě luxusní vzhled

Cihly mají své kouzlo. Tradiční stavební materiál je symbolem poctivého řemesla, nadčasovosti a dlouhověkosti. Přiznané a neomítnuté cihly jsou trendem v interiéru i v exteriéru. Nemusíte přitom zkopávat omítku. Stačí snadno aplikovat cihlové pásky, které fasádě propůjčí originální tvář a luxusní vzhled.

Nezáleží na tom, z jakého materiálu je váš dům postaven. Díky cihlovým páskám se může ihned proměnit v docela novou a neokoukanou stavbu. Fasáda z neomítnutých cihel působí velmi stylově a je vyhledávaná při rekonstrukcích starších domů, stejně jako v případě novostaveb.

 

Cihlové pásky na celém domě i jeho částech

Lícové cihlové pásky si můžeme představit jako tenké betonové obklady, které jsou k nerozeznání od běžné lícové cihly. Na fasádě domu proto působí velmi přirozeně. Stavbě propůjčují originální a původní vzhled přírodní pálené cihly. O jejich využívání jsme hovořili s Markem Dvorkinem, obchodním ředitelem společnosti Magicrete, s.r.o., která se specializuje na fasádní a interiérové obklady. „Toto řešení je stále více vyhledávané a rostoucí zájem stavebníků tak potvrzuje trend návratu k přírodním a autentickým materiálům,“ uvedl.
 
Cihlové pásky najdou na fasádě domu široké uplatnění. Představují tradiční řešení, kdy může být obložena celá obálka domu nebo pouze jeho část. „Cihlové pásky je možné aplikovat například kolem oken, v oblasti soklu nebo jiných detailů a architektonických zajímavostí stavby,“ upřesnil Mark Dvorkin. Originální obklady se stále častěji objevují nejen na rodinných domech, chatách nebo chalupách, ale i na komerčních objektech, jimž propůjčují jedinečný industriální charakter. Používají se také pro povrchovou úpravu zdí, plotů, komínů nebo krbů.

 

Nízká cena, skvělý efekt

Z cihlového obkladu se můžete těšit i v interiéru. Cihlové pásky lze totiž stejně dobře aplikovat vně i uvnitř domu. Používají se například jako originální obložení v kuchyni, obýváku nebo v předsíni. Plocha pokrytá cihlovými pásky může být různě velká a záleží jen na fantazii majitelů. Cihlové pásky mohou zdobit celou zeď nebo například jen pruh – třeba kolem krbu. Vždy ale interiéru propůjčí jedinečný nádech a stanou se nepřehlédnutelnou dominantou.

Výhodou cihlových pásků je vedle širokého výběru a variability také snadné použití. Zejména pro obklady stěn v interiéru se používají cihlové pásky, které se velice snadně aplikují. Ani aplikace cihlových pásků v exteriéru přitom není složitá. Další předností tohoto unikátního obkladového materiálu je cena. „Cihlové pásky jsou v porovnání s tradiční pálenou cihlou nebo řezaným cihlovým páskem mnohem levnější,“ připomněl Mark Dvorkin.

Po úspěšné aplikaci cihlových pásků na fasádě nebo v interiéru získáte nepřehlédnutelné řešení, které s sebou přináší ještě další pozitivní rozměr. Ochranu původní omítky. Protože cihlové pásky jsou vyrobené z kvalitního betonu, vyznačují se dlouhou životností. Beton je velmi odolný a nepotřebuje žádnou údržbu, takže šetří váš čas i další náklady.

Hlavní výhody cihlových pásků
  • Vhodné pro exteriéry (fasády) i interiéry
  • Dlouhá životnost
  • Luxusní a originální vzhled
  • Ochrana obálky domu
  • Bezúdržbové a odolné
  • Velký výběr barevných dekorů
  • K nerozeznání od klasické cihly
  • Levné a efektivní řešení

 

Tradiční červená i módní šedá cihla

Cihlové pásky jsou na rozdíl od některých jiných fasádních obkladů lehké, proto přinášejí široké spektrum využití. Současně odolávají povětrnostním vlivům, jsou mrazuvzdorné a po dlouhé desítky let si udrží stejný vzhled (včetně barvy). „Cihlových pásků se nemusí vzdávat ani majitelé staveb, kteří investovali do zateplení. Na zateplenou fasádu je lze bez problému připevnit kontaktním způsobem,“ vysvětlil Mark Dvorkin. Cihlové pásky přitom ještě zvýší izolační vlastnosti domu a důležité je, že jsou paropropustné.


Cihlové pásky mají většinou tloušťku od 1 do 2 cm a k dostání jsou v mnoha barevných provedeních. Vyhledávaným řešením jsou klasické červenohnědé cihlové pásky. Zvolit lze ale například i módní tmavě šedou nebo světle šedou variantu, která je vhodná třeba pro novostavby nebo průmyslové objekty. „V nabídce máme také cihlové pásky s patinou nebo zvláštními efekty. Fasáda rodinného domu nebo komerčního objektu tak může získat skutečně originální vzhled,“ uzavřel Mark Dvorkin.
28.07.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444