Cihla - moderní a pokrokový materiál ověřený historií

Už od nepaměti lidé žili v různých příbytcích, nejdříve v jeskyních, pak si stavěli dřevěné chatrče a sruby. Později přišli na to, že se musí chránit nejen před povětrnostními vlivy, ale i před vnějším nepřítelem. Zjistili, že je nejlépe ochrání pevný, tvrdý, mrazu, dešti i slunci odolný materiál, kterým se stala cihla.

I ta prošla dlouhým vývojem, zdokonalovala se podle technického vývoje a pokroku ve společnosti. Nové technologie umožňovaly tento materiál vylepšovat, aby splňoval požadavky, jaké člověk pro svůj spokojený život a bydlení potřebuje.

Výrobky HELUZ také prošly dlouhým vývojem, řadou inovací, technických zlepšení i konstrukčními změnami. Dnes se řadí mezi to nejlepší, co na našem trhu s cihelným materiálem můžete sehnat.
Žijeme v příznivém klimatickém prostoru, prakticky mimo tektonicky ohrožené zemské podloží, v místech, kde se po tisíce let žilo nejdříve v kamenných a později v příjemnějších cihlových budovách. Tedy v domech, odolných všem vnějším i povětrnostním vlivům, chránících nás před chladem i teplem, poskytujících nám veškerý komfort pro dobré a zdravé bydlení. I tady je místo pro široký cihelný sortiment od společnosti HELUZ. Výrobky HELUZ vás ochrání nejen před nepřízní počasí, ale jsou garantem bezpečného bydlení.
Klimatické a tektonické podmínky nám umožňují využívat při výstavbě domů ty nejkvalitnější stavební cihlové materiály. Nemůžeme se tak dostat do situace jako v Asii nebo v Americe, kdy vlivem silného větru se dům rozletí po okolí, nebo v záplavách dům odplave, protože je postaven ze dřeva nebo podobných lehkých materiálů. To se nás v našem tektonickém prostoru netýká, v případě cihlových domů v našem domácím prostoru nám podobné katastrofy nehrozí. Naopak, vliv tektonického podloží téměř bez omezení ovlivňuje projektovou přípravu tak, že minimalizuje volbu při výběru materiálu, než je tomu v oblastech ohrožených zemětřesením. Výrobky Heluz i tady obstojí, nabízejí širokou sortimentní škálu vhodnou do našich klimatických podmínek.

Současný klimatický vývoj naznačuje, že se meteorologická situace nebude zlepšovat, ale spíš zhoršovat. A to je další argument pro využívání kvalitních cihlových materiálů ke stavbě obydlí, tedy i výrobků společnosti HELUZ.

Cihla ve srovnání s ostatními materiály

Cihla a dnes již další kvalitní cihlové materiály nám poskytují moderní a pokrokový stavební materiál, který nenahradí žádný jiný přírodní materiál. Kámen je sice pevnější, ale je studený, obtížně se opracovává, má vysokou hmotnost a je drahý. Dřevo je na tom lépe, není sice tak pevné, ale lépe se opracovává a je s ním jednodušší manipulace než s kamenem. Někdo by řekl, že je i levnější, ale dnes už to zdaleka neplatí. Není bezúdržbové ani povětrnostně odolné jako cihla, která stojí po staletí i tam, kde kdysi stávala dřevěná stavení. Cihla dýchá, je pevná, dobře se opracovává, je lehká, bezúdržbová, odolává všem povětrnostním vlivům, vytváří zdravé prostředí pro bydlení a v neposlední řadě je to přírodní materiál. I tady HELUZ boduje, splňuje všechny i ty nejnáročnější požadavky na stavební materiál v této nejsilnější konkurenci přírodních materiálů.
 
Cihla a cihlové materiály jsou a i do budoucna budou tím nejpřijatelnějším a nejrozšířenějším materiálem pro stavbu domu i menších staveb. S cihlou se pustí do práce každý. Stačí si jen vybrat z nepřeberné škály tvarů, rozměrů i specifikací, které určují cihly ke stavbě různých částí domu. To platí dvojnásob i pro výrobky HELUZ. Myslí na každého a především na budoucnost, nabízí materiály i na stavbu, která dává úspory, šetří čas i peníze.

Cihla je materiál, který nepotřebuje certifikát na časově omezenou a laboratorně deklarovanou životnost, protože kvalitu a užitné vlastnosti tohoto materiálu si ověřili sami lidé ve svých domech a dlouhověkost tohoto materiálu prověřila historie a dějiny.

Lidé se dnes stále častěji vracejí k tomuto přírodnímu výrobku, protože splňuje i ty nejpřísnější nároky moderního bydlení jak z pohledu stavebníků, tak i projektantů. Komplexní systémové řešení HELUZ umožní vystavět dům od obvodového zdiva, přes překlady, stropy až po komín - a navíc rychle a levně.

Cihla už dávno není ten červený kvádr se standardními rozměry

Současná moderní cihla si ponechala ty nejlepší vlastnosti z původní pálené cihly a díky neustálým inovacím, technologiím a pokroku se vyvinula v moderní a pokrokový materiálVýrobky HELUZ splňují všechna kritéria, ale i ty nejvyšší požadavky na materiál dneška, zítřka i budoucnosti. Nové nízkoenergetické nebo pasivní domy se stavějí a budou stavět z cihel HELUZ. To je nezvratný fakt, před kterým neobstojí ani dřevo ani kámen. Cihla je tradice, HELUZ - to je komfort a kvalita.

11.03.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444