Chytrý okapový systém

Foto: KM Beta

Foto: KM Beta

Máte problémy s čištěním a údržbou okapních žlabů? Mnohé komplikace odpadají,  pokud využijete výhod podstřešního okapového systému. S inovací v oblasti řešení okapů přišla hodonínská KM BETA.

V souvislosti s touto firmou si obvykle vybavíme betonovou střešní tašku, ale nabídka produktů je mnohem širší. Vedle střešní krytiny a kompletního sortimentu pálených cihel, najdeme v portfoliu společnosti také velmi praktické sendvičové zdivo a celou řadu doplňků.

Jak funguje podstřešní odvodňovací systém?

Podstřešní odvodňovací systém je řešením pro jakoukoliv šikmou střechu. Dešťová voda je odváděna pod střešní krytinou do vnitřních žlabů a svodů, které jsou připevněny pod druhou řadou tašek ve střeše. Základním prvkem je speciálně navržená odvodňovací taška. Ta je vybavena otvory, jimiž je voda ze střechy odváděna do podstřešního odvodňovacího systému. Otvory jsou umístěny v rovných plochách krytiny a jsou opatřeny mřížkou, jež umožňuje navedení a zbrzdění stékající vody. Mřížka zároveň brání vnikání větších nečistot do odvodňovacího systému. Vyhneme se tak komplikovanému čištění okapních žlabů.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: BYDLENÍ.CZ

Jaké jsou výhody?

Výhodou užití tohoto systému je nejen menší náročnost údržby a technicky praktičtější odvodnění střechy, ale také větší pohledová čistota stavby. Z vnější strany je okapový systém pohledům skrytý. Voda je odváděna pomocí žlabů umístěných pod střechou a vpustí odtéká do kanalizace.

Dalším nezanedbatelným přínosem podstřešního okapového systému je odstranění rizika poškození žlabů při sesuvu sněhu. Okapy jsou umístěny tak, že je sesouvající se sníh nemůže ohrozit.

Podstřešní odvodňovací systém je vhodný nejen pro rodinné a bytové domy, ale i pro střešní nádstavby panelových domů. Technika tohoto systému nabízí řešení i pro stavby s problematickým přístupem k podokapnímu žlabu, např. na hranici souseda nebo ve velkých výškách.

Odpadají problémy s údržbou a čištěním žlabů, odpadá i riziko poškození žlabů při sesuvu sněhu. Užitím podstřešního odvodňovacího systému při nástavbě panelového či bytového domu si navíc ušetříte mnoho technických komplikací.
Více informací o sortimentu KM Beta získáte na http://www.kmbeta.cz/
27.05.2010 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444