Chytrý nadokenní překlad

Zvolit typ překladu podle toho jakou variantu zastínění okna plánujete, umožňuje jedna z novinek v portfoliu produktů společnosti Wienerberger. Nápadité řešení oceňují stavebníci už od letošního léta, kdy byl nadokenní překlad POROTHERM VARIO uveden na trh. Z nedávného mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2009 si tento výrobek odnesl nejvyšší ocenění GRAND PRIX FOR ARCH.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Keramobetonový překlad POROTHERM VARIO umožňuje volbu varianty pro instalaci venkovní rolety (VARIO R) nebo žaluzie (VARIO Z). Uživatelům několik zajímavých výhod. Protože se expeduje výhradně v ucelené dodávce obsahující překlad i tepelněizolační díl, do něhož se zastínění instaluje, zaručuje správné provedení tepelné izolace. Kromě toho umožňuje i vyřešit problém s dokonalým svedením vody, s nímž jiné systémy obtížně zápolí. Díky konstrukci vodicích lišt venkovních rolet nemůže docházet k zatékání vody do zdiva kolem okenního otvoru. Díky nízké hmotnosti lze překlad zabudovat ručně, takže na stavbu není nutné zajišťovat speciální techniku. Zvolené zastínění lze do překladů nainstalovat jednoduše, rychle a se zcela minimálními náklady.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Jak uvádí ing. Roman Busta, ředitel prodeje a marketingu společnosti Wienerberger, z hlediska poptávky zákazníků jsou oblíbenější spíše rolety, které nejen zastíní a ochrání před hlukem z ulice, ale mají i vliv na spotřebu energií. Díky nim v zimě z domu neuniká tolik tepla a naopak v létě dovnitř nepronikne horko zvenčí. „Zákazníci si také cení pocitu soukromí a bezpečí, které jim zastínění instalované zvenku poskytuje,“ dodává Busta. Rolety a žaluzie navíc patří mezi bezpečnostní prvky, jejich osazením lze získat výhodnější podmínky pro pojištění domu.
Více informací naleznete na www.porotherm.cz/VARIO.
12.10.2009 | PR
  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444