Chytré novinky od iNELS

Inteligentní bydlení je po chytrých telefonech a televizích dalším logickým krokem vývoje moderních technologií a bydlení zároveň. Svému uživateli přináší komfort, zabezpečení i výrazné úspory. Svoje bydlení můžete na dálku ovládat z jednoho zařízení, například prostřednictvím telefonu či tabletu. Řídit můžete vytápění, multimédia, osvětlení, kamerový systém nebo například spotřebiče. Jaké novinky inteligentní systém iNELS přináší?

Novinky v oblasti chytré elektroinstalace:

1. LARA je nejen rádiem a přehrávačem hudby

LARA dokáže být nejen rádiem a přehrávačem hudby, ale je také interkomem, videotelefonem a audiozónou v jednom! Je vhodná pro instalaci v domech, bytech a také v budovách.
 
  • INTERKOM umožňuje obousměrnou komunikaci mezi osobami v domě. 
  • VIDEOTELEFON umožňuje komunikaci s IP hláskami, ze kterých se na LARA přenáší obraz i zvuk. Pokud nejste doma, hovor se automaticky přesměruje na váš chytrý telefon. 
  • AUDIOZÓNA, díky které můžete přehrávat vaši hudbu na kterékoliv zóně v domě. 

Při komunikaci s dveřními IP hláskami je možné přímo z LARY odemknout dveře či bránu a využití LARY Intercom tak zvyšuje nejen bezpečnost (pomocí video přenosu je možné si ověřit, kdo stojí před dveřmi či bránou), ale také komfort.
 
Řešili jste někdy otázku centrální audio-video (AV) techniky vaší domácnosti, firmy, hotelu, restaurace, kavárny? Nebyli jste si jisti cenou, barvou, tvarem, sladěním v interiéru? Ztrácíte čas listováním katalogy a ceníky? Už nemusíte. Vše si rozhodnete a promyslíte z pohodlí vašeho domova či kanceláře!
 
Konfigurátor je nyní zprovozněn pro rádia ve vypínači LARA Radio a LARA Intercom.
 
V jednotlivých krocích konfigurátoru pak lze zvolit např. způsob instalace, velikost či design rámečku (např. sklo, dřevo, kov) barvu a typ stěny, typ reproduktorů (na zeď, do podhledu, na strop, …). Výsledkem je souhrn s celkovou kalkulací. 

2. Měření energií pro stávající i nové objekty

Představujeme vám revoluční způsob měření energií prostřednictvím iNELS a to bezdrátovou nebo sběrnicovou technologií. Vyhodnocování probíhá v reálném čase a dokáže ušetřit nemalé náklady na energie.
 
Výhody:
  • měření spotřeby elektřiny, plynu a vody
  • instalace na vaše stávající měřidla 
  • bez nutnosti stavebních úprav
  • zobrazení v aplikaci vašeho chytrého telefonu 
  • připojení k systému až do 140 m
Bezdrátové řešení je vhodné pro stávající objekty (byty, domy, budovy), kde jsou již měřidla instalována. Pro měření hodnot tak není nezbytná výměna samotného měřidla. Sběrnicové řešení je vhodné zejména pro velké budovy, obchodní prostory a bytové domy o velké rozloze (od 140m2). Tyto elektroměry musí být vybaveny pulsním výstupem, který je spojen vodičem s jednotkou vstupů (14 jednotek).

3. Aplikace iNELS Home Control v novém kabátě

Aplikace iNELS Home Control vám umožňuje intuitivním způsobem ovládat technologie a spotřebiče v domě prostřednictvím vašeho chytrého telefonu. Aplikace je prostřednictvím chytrého telefonu spojena s chytrou RF krabičkou, která dál komunikuje s prvky iNELS RF Control. Vysílá a přijímá povely až z 40 prvků, zpracovává nastavené programy pro automatickou regulaci (instalaci můžete postupně rozšiřovat od 1 prvku iNELS RF Control).

Aplikace byla navíc inovována na základě požadavků zákazníků:
  • nový design 
  • intuitivnost a přehlednost grafického rozhraní
  • rozšíření nabídky ikon pro vizualizaci ovládaných spotřebičů 
Více informací zjistíte na www.inels.cz.

bydlinek Reportáž: Skokem do budoucnosti chytrých domů

Novinky iNELS představuje Ing. Václav Mahdal. Podívejte se na video.

23.03.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444