Chytré bydlení přináší prvním stovkám majitelů bytů celou řadu výhod

Slyšeli jste někdy o Chytrém bydlení? Jedná se o bytový koncept, který dělá váš domov spokojenější a bezpečnější. Za úspěchem Chytrého bydlení stojí již stovky spokojených obyvatel bytů, které jeho benefity oceňují.

Při rozhodování, jaký nový byt si pořídit, se zohledňuje cena, lokalita, úspora energií, ale i další kritéria. Nezapomenulo se například ani na moderní technologie! Představte si, že svůj domov můžete ovládat jednoduše odkudkoli na světě. Že neutrácíte za zbytečné vytápění v době, když není nikdo doma, a přesto se vrátíte do příjemně teplého prostředí. V letních vedrech zase budete mít vyvětraný byt, ještě než do něho vstoupíte. Díky snadnému ovládání pomocí mobilních telefonů a dalších přístrojů neřídíte na dálku pouze teplotu, ale i některé další funkce, které si lze dopředu zvolit.


A aby toho nebylo málo, je součástí moderních technologických prvků rovněž nucené větrání v podobě rekuperace, včetně automatického ovládání časovými programy, větrání na základě obsahu CO2 a vlhkosti nebo i režimu chlazení, či naopak ochrany proti námraze. Vzduchotechnika rekuperačního zařízení s pylovými filtry ze vzduchu zároveň dokáže zachytit jednotlivé hmotné částice. Předejdete tak nadměrné vlhkosti vzduchu a výskytu plísní, roztočů a dalších patogenů. Nebude vás už tolik bolet hlava a nebudete trpět alergiemi, migrénami a dechovými potížemi.
Chytré bydlení je jedinečné také v tom, že klade důraz na kvalitu stavebních postupů, prací a materiálů, které se používají. Díky těmto přírodním materiálům konstrukce jednotlivých bytů Chytrého bydlení dobře „dýchají“. Proto je také zajištěna dlouhodobá životnost vašeho bytu a kvalita samotného bydlení.


Při projektování Chytrého bydlení se dává rovněž přednost velkým oknům s trojskly. Ty do jednotlivých bytů přivádí nejen dostatek důležitého světla, ale i vytváří atmosféru plnou pohodlí a pohody, což navíc umocňuje jejich další funkce – akustická neprůzvučnost, která zamezuje případnému hluku z okolí. Okno zároveň slouží jako efektivní tepelněizolační prvek.
Vhodnému nakládání s energiemi pomáhají rovněž vhodné dispozice bytů a udržování efektivních poměrů obydlených ploch a společných prostor. Bytové domy Chytrého bydlení nemají proto například příliš dlouhé společné chodby a další prostory, které všichni dohromady využívají. Návrhy bytových domů architektonicky respektují požadavky pro optimální energetické využití budovy, a to zejména s ohledem na tvary těchto budov.


Neoddělitelnou součástí nabídky je důraz na vaše bezpečí. Protipožární systémy slouží nejen k varování obyvatel Chytrého bydlení, ale také k přivolávání potřebné pomoci. Standardem jsou pro případ požáru samozřejmě i chráněné únikové cesty, požární stropní čidla nebo požární rolety, které jsou plně v souladu s normami Požárně bezpečnostních řešení staveb.
Bydlení přitom není pouze o tom, jaký máme byt, ale také o tom, kde náš domov leží a jaké je jeho napojení na okolí. Jedině ten, kdo bude mít v docházkové blízkosti svého bytu dostatek obchodů a dalších služeb a jednoduché dopravní napojení na všechny důležité směry, bude spokojený. To vše mu Chytré bydlení umožňuje. 
Vlastní domov je dlouhodobá investice, která se však vyplatí. A Chytré bydlení nabízí výhodné řešení!
28.06.2016 | PR
  • Trigema a.s.

    Trigema je developerskou společností s přesahem do dalších aktivit. Výsledkem developerské práce jsou bytové domy Chytrého bydlení , které jsou v současnosti nabízeny už ve třech kvalitativních úrovních. Vedle té základní je to Plus a Premium.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444