Chcete stavět ze dřeva?

Pokud ano, pak byste měli vědět, že souběžně s veletrhem Nový byt a dům proběhne v PVA - Letňany ve dnech 16. - 19. března mj. také veletrh Dřevostavby zaměřený na stavby a konstrukce s použitím dřeva. Cílem je podpořit zájem o dřevostavby a přispět k informovanosti širší veřejnosti s orientací v této problematice i v tom, co v této oblasti nabízí náš trh.

V rámci veletrhu se představí různé technologie stavění ze dřeva a k vidění nebudou jen rodinné domky a jiné stavby určené k celoročnímu obývání, ale i široká nabídka zahradních domků, altánů, domků na nářadí. Zájemci si zde mohou vybrat i zahradní nábytek, pergolu, nebo třeba kvalitní špalíkovou dlažbu.

Jako doprovodný program veletrhu Dřevostavby je připravena přehlídka děl předních architektů zabývajících se návrhy staveb s použitím dřeva. Všichni budou vystavovat projekty z posledních dvou let, čímž je zaručena aktuálnost celé výstavy. Návštěvníci budou mít možnost zhlédnout nejen již známé realizace, ale především velké množství nových staveb, které zatím ještě nikde k vidění nebyly nebo jsou známy pouze úzkému okruhu čtenářů odborných periodik.

Také plánovaný blok přednášek, který se uskuteční 18. 3. 2006 v odpoledních hodinách, se úspěšně rozrůstá. Zajímavý bude jistě příspěvek architekta Josefa Smoly, který provede realizacemi ze zahraničí (především Skandinávie a německy mluvících zemí) a zároveň se dotkne základních zásad a chyb při realizaci dřevostaveb. O zkušenostech s dřevostavbami z hlediska praktikujícího architekta bude hovořit Tomáš Klanc. V rámci přednášek architektů z ateliéru Domesi se návštěvníci mohou dovědět nejen něco málo o jejich práci, ale seznámí se také se zajímavými ukázkami ze zahraničí (z Belgie, Francie a Kanady). Protože cílem doprovodného programu je atraktivním způsobem informovat návštěvníky veletrhu z řad laické veřejnosti, přednášky se nebudou konat v nějaké uzavřené místnosti pouze pro pozvané odborníky, ale naopak se budou odehrávat přímo v centru veletržiího dění. Poslechnout si co ho zajímá, tak může každý podle libosti. Kompletní seznam a časy přednášek budou zveřejněny s předstihem na adrese www.idrevostavby.cz.
24.02.2006 | sm
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444