Cesta k úspornému bydlení

Program Nízkoenergetický dům

Přáli byste si krásný nový dům, ale chcete zároveň, aby byl co nejúspornější,  tedy, aby k jeho vytápění bylo nutné spotřebovat jen minimální množství topiva?

Lidé, kteří stojí před rozhodnutím pustit se do stavění, si zpravidla nejprve kladou řadu otázek:
Jak se takový dům staví? Jaké materiály se dnes používají? Jaký je správný stavební postup? Kdo mi postaví takový dům, abych byl spokojen? Nebude stavba tak drahá, že se mi ta úspora topiva nikdy nevrátí? Nebude můj dům vypadat jako opancéřovaný bunkr? Kdo mi poradí, od kterého okamžiku se dá říct, že dům je nízkoenergetický?

Firma Ekonomické stavby je schopna na tyto otázky odpovědět, a je také schopna takový dům postavit. Program NÍZKOENERGETICKÝ DŮM, který vytvořila, dokáže splnit všechny požadavky tohoto náročného zadání.

Cílem firmy Ekonomické stavby je postavit nízkoenergetický dům tak, aby úspory převyšovaly náklady na samotnou stavbu. Vyhledává a používá proto nejmodernější stavební materiály, které zaručí maximální úsporu. Specialisté firmy pracují neustále na vývoji nízkoenergetických, pasivních, ba nejlépe zcela energeticky soběstačných domů.

Nízkoenergetický dům poznáte podle tepelné náročnosti, která musí být nižší než 50 kWh/m2 za rok. Naproti tomu běžný dům spotřebuje pro stejnou tepelnou pohodu 170 kWh/m2 za rok. Již z toho srovnání je patrná velká úspora energie vynaložené na vytápění.

Čím lze takové úspory dosáhnout?

  • Speciální skladbou materiálů
  • Zlepšením tepelné izolace
  • Naprosto správným stavebním postupem, při němž jsou eliminovány energetické ztráty vznikající tepelnými mosty
  • Výběrem kvalitního, ale úsporného vytápění
  • Výběrem takového řešení, kde úspora za energie zaplatí zvýšené náklady nízkoenergetické stavby a ještě klientovi ušetří peníze


Sami si můžete spočítat úsporu například oproti běžně vytápěnému domu, kdy roční topení stojí 36.000 korun. Je-li dům úsporný a vy zaplatíte pouhou čtvrtinu, bude vaše roční úspora činit 27.000 korun.

Firma Ekonomické stavby má v nabídce široký výběr různých typů rodinných domů. Abyste si mohli vybrat takový, který vám bude nejlépe vyhovovat, který se vám bude líbit a bude splňovat vaše nároky, je pro vás připraven tištěný katalog rodinných domů. Na vás je pouze vyplnit formulář, který naleznete na internetové adrese: http://www.ekonomicke-stavby.cz a firma Ekonomické stavby katalog zašle na vámi požadovanou adresu.

O společnosti Ekonomické stavby

Společnost Ekonomické stavby byla založena již v roce 1998 a od samého počátku se zaměřuje na výstavbu zděných rodinných domů. Jejím cílem je umožnit bydlení ve vlastním rodinném domě co nejširšímu spektru lidí. Od začátku dbá na kvalitu a šíři služeb. Začíná přípravou individuálního projektu, pokračuje vyřízením stavebního povolení, zajištěním co nejvýhodnějšího financování a samozřejmě samotnou realizací stavby.

Ekonomické stavby opakovaně patří mezi nejstabilnější firmy na českém trhu. V žebříčku ČEKIA Stability AWARD získala certifikaci AA. (Nejlepší možné ohodnocení je AAA.) Tento ukazatel poskytuje všem zájemcům, kteří se zajímají o služby ES, nezávislé hodnocení finanční i nefinanční bonity firmy. Hodnocení vyjadřuje momentální stav firmy, její finanční situaci, a to včetně predikce rizika hodnocení úpadku firmy.

15.11.2011 | PR - Ekonomické stavby

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444