Český tubusový světlovod SUNIZER i do pasivních domů

Tubusový světlovod SUNIZER si stále drží prvenství v České republice jako jediný světlovod v programu Nová zelená úsporám. Tento dotační program nabízí státní podporu na výstavbu rodinných domů, na zateplení a další opatření pro snížení energetické náročnosti nejen pro majitele rodinných domů.

Aby bylo možné dotace čerpat, musí dům odpovídat poměrně přísným nízkoenergetickým standardům. Pro instalaci tubusového světlovodu do takového domu je třeba, aby byl SUNIZER vybaven tepelně-izolačním prvkem THERMIZER s integrovaným trojsklem na přerušení tepelného mostu. Sunizer lze vyhledat v seznamu výrobků a technologií pod kódem SVT5221.

Jedním z hlavních úkolů prvku THERMIZER je snížit či zabránit šíření vlhkosti z interiéru do dalších vrstev světlovodného systému, kde by v důsledku poklesu teploty došlo ke kondenzaci vodní páry.
Světlovod SUNIZER je díky tomuto prvku předurčen pro použití do nízkoenergetických či dokonce pasivních domů. Součinitel prostupu tepla světlovodu SUNIZER s izolačním prvkem THERMIZER včetně vlivu osazení činí Usun = 0,534 W/m2K. Současně je tento prvek vzduchotěsný a parotěsný, tudíž bez problémů splní i Blower-door test.

bydlinekBlower-door test je metoda měření vzduchotěsnosti stavby. Přispívá ke zjištění energetické náročnosti domu. 

Nová generace tubusových světlovodů SUNIZER spojuje největší přednosti do jednoho uceleného výrobku. Překvapí tak výrazným světelným výkonem díky jedinečným optickým čočkám zvaným „Fresnelovy čočky“, skvělými technickými parametry a moderním designem.

Máte před rekonstrukcí? Stavíte?

Pokud se právě rozhodujete pro úpravu vašeho bydlení nebo zvažujete výstavbu nového domu, rozhodně máte většinou představu, co od nového bydlení očekáváte. Při samotné realizaci se ale může stát, že i přes veškerou snahu v některém místě vznikne nežádoucí temné místo bez dostatku denního osvětlení

V tom případě lze využít služeb technického poradce na světlovody, který vám připraví návrh světlovodu na míru s ohledem na rozpočet, který máte k dispozici, a pomůže vám tak splnit váš sen o novém domově. Každý člověk může mít o světlovodech jiné představy, a proto je vždy nutné přistupovat ke každému případu individuálně.

www.sunizer.cz
25.02.2016 | PR
  • ABC - AMERICAN BOHEMIAN CORPORATION s.r.o.

    Společnost ABC, s.r.o. působí na českém stavebním trhu již od roku 1994. Nosný program firmy je rozdělen na dva obchodní směry: exklusivní dovoz a následná distribuce ventilačních turbín LOMANCO a druhým je výroba a distribuce českých tubusových světlovodů a světlíků SUNIZER. Firma dále dováží kvalitní zahraniční produkty a to americké světlovody ODL, anglické světlovody SUNPIPE, komínové hlavice Darco, klempířské ohýbačky VanMark a klempířské nářadí Midwest. Široká nabídka světlovodů umožňuje výběr opravdu každému. Zajišťujeme kompletní servis od návrhu, zakreslení do projektu, zobchodování, až po případnou realizaci.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444