České maminky chtějí "nákupní kočárky"

21. 3. 2003 (Tiskové středisko BVV) - Různé druhy kočárků, z nichž některé mají vybavení téměř jako automobily, prezentují firmy na Mezinárodním veletrhu dětského zboží a hraček X-ART.

Stalo se už běžným zvykem, že kočárky od renomovaných firem mají samostatný podvozek, na který se nasazuje hluboké nebo sportovní lůžko či autosedačka. Prodejci doporučují, aby lidé kupovali "stroje" s nafukovacími koly, která umožňují hladkou jízdu nejen v terénu, ale i po tzv. kočičích hlavách ve městech a obcích. Vybavení doplňují otočné rukojeti, maminka může dítě buď táhnout nebo tlačit před sebou. V posledním období se právě tyto kočárky stávají oblíbenými, neboť maminky při procházkách s dětmi sportují, některé dokonce tlačí kočárek na kolečkových bruslích. Kojenec je připoután pětibodovými pásy, takže nemá šanci vypadnout ani při převržení.
Na českém trhu jsou k dostání i kočárky trojkolky, které umožňují lepší mobilitu například při nákupech v obchodech. Tato zařízení, která byla vyvinuta v USA, nejsou tak stabilní jako klasická se čtyřmi koly. České maminky jsou proti evropským specifické, a některé z nich požadují kočárky s velkými nákupními košíky, do nichž se dá umístit co nejvíce zboží. Různá výška nastavení rukojeti umožňuje, aby kočárek při nakupování mohl řídit například i starší sourozenec.
V současnosti se lidé zaměřují na nákup spíše dražších a kvalitnějších kočárků. Kupují například též klasické hluboké kočárky (bez možnosti výměny korby), ve kterém může dítě ležet maximálně do devíti měsíců, teprve poté si pořizují "sporťáky". Ceny těch lepších kočárků se pohybují od 10.000 do 12.000 korun, luxusní stojí až 30.000 korun. Kočárky se k nám dovážejí především z Německa, Itálie a Francie. Devadesát procent z nich je zhotoveno na zakázku v Asii.
21.03.2003 | redakce Bydleni.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444