Červená řepa zapečená s brambory a rozmarýnem

Červenou řepu do tohoto receptu sice musíme předem uvařit, což vyžaduje nejméně dvě hodiny, vlastní příprava je už poté ale velmi snadná a rychlá. Výsledkem je příjemný lehký pokrm, který může zachutnat i nevegetariánům.

Ingredience:
3-4 ks červené řepy (záleží na velikosti)
asi poloviční množství brambor
1 cibule
80 g nastrouhané nivy nebo jiného výraznějšího sýra

olej
čerstvý nebo sušený drcený rozmarýn
bílý pepř
sůl
šťáva z 1/2 citronu
Příprava:
Řepu a brambory předem uvaříme, oloupeme a pokrájíme na kostky. V zapékací mísce nejprve necháme na kvalitním oleji zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme k ní řepu a brambory, osolíme, jemně okořeníme mletým bílým pepřem, posypeme posekaným čerstvým nebo rozdrceným rozmarýnem, zakapeme citronovou šťávou a dáme do trouby zapéct přibližně na 15 minut. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
10.02.2014 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444