Ingredience: 3-4 ks červené řepy (záleží na velikosti) asi poloviční množství brambor 1 cibule 80 g nastrouhané nivy nebo jiného výraznějšího sýra olej čerstvý nebo sušený drcený rozmarýn bílý pepř sůl šťáva z 1/2 citronu |
Příprava: Řepu a brambory předem uvaříme, oloupeme a pokrájíme na kostky. V zapékací mísce nejprve necháme na kvalitním oleji zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme k ní řepu a brambory, osolíme, jemně okořeníme mletým bílým pepřem, posypeme posekaným čerstvým nebo rozdrceným rozmarýnem, zakapeme citronovou šťávou a dáme do trouby zapéct přibližně na 15 minut. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. |
Další recepty z červené řepy:
Pečená řepa s ořechy a medem
Medová řepa ke kachně nebo krůtímu stehnu
Salát z červené řepy
Salát s červenou řepou a sýrem
Čtení o červené řepě:
Červená řepa bez předsudků