Ceny FAIR BYDLENÍ za rok 2012 uděleny

Internetový portál BYDLENÍ.CZ, který v roce 2012 slaví 15 let své existence, uděluje také letos ceny FAIR BYDLENÍ.  Cenu FAIR BYDLENÍ 2012 získávají čtyři firmy z různých oblasti bydlení, kterým je společný smysl pro kvalitu a které  svými marketingovými aktivitami a působením na trhu přispívají k dobré pověsti svého oboru a k podnikatelské etice.

Lightway, s.r.o.


Za odvahu začít s vlastní výrobou u nás donedávna téměř neznámého zařízení, za vytrvalost, původní přístup a inovativní řešení, za kvalitu designu i užitných vlastností světlovodů Lightway a také za příspěvek k energetickým úsporám, které tyto produkty umožňují díky detailně promyšlené technologii Lightway Blue Performance.

První původní české světlovody Lightway se začaly vyrábět od roku 1999. Jedním z hlavních úkolů výrobce byla v té době nutnost připravit trh, protože tubusové světlovody jako jedinečné řešení osvětlení prostor bez oken u nás do té doby nebyly využívány. Díky vlastnímu vývoji a snaze vytvořit skutečně kvalitní, bezproblémově fungující výrobek, slaví dnes společnost Lightway oprávněné úspěchy se světlovodem, pro který je typické použití českého křišťálu s vynikajícími optickými vlastnostmi a který je opatřen unikátním prvkem Lightway Blue Performance přispívajícím ke zlepšení tepelné ochrany světlovodů a zabraňujícím vzniku kondenzace vody.
www.lightway.cz


ŠPINAR - software, s.r.o.


Za dlouholetou kontinuální podporu rozvoje specifických dovedností studentů v oborech tvorby nábytku a interiérů. Za všestrannou podporu a kultivaci trhu v oblasti softwaru pro návrh, produkci a prodej nábytku a řešení interiérů.

Společnost ŠPINAR - software uvádí již od roku 1991 na český trh CAD technologie a vizualizační software a aktivně stimuluje začlenění software do cyklu projekce - produkce - obchod jako jeho nedílné součásti.  Je tvůrcem i dodavatelem software, řeší lokalizaci a kontinuání rozvoj specifických modulů. Mezi nejúspěšnější produkty Špinar software patří program TurboCAD a TurboFLOORPLAN Dům & Interiér & Zahrada a  vlastní informační a optimalizační program pro dřevařský a nábytkářský průmysl DAEX, se kterým se společnost prosadila nejen v ČR a v Evropě, ale také v USA, Austrálii, Jižní Africe a Jižní Americe. Krédo firmy: "Hledat a navrhovat zákazníkům softwarové technologie, které zjednoduší, urychlí a zkvalitní jejich práci" naplňuje ŠPINAR - software dlouholetou soustavnou aktivitou, zajišťováním zpětné vazby, spoluprací s pedagogy odborných škol, či pořádáním studentských soutěží.
www.spinar.cz

Trigema, a.s.


Za architektonickou i realizační kvalitu developerských projektů a komplexní nabídku služeb klientům, za pečlivou a soustavnou reflexi trhu s novým bydlením a za realistický a korektní přístup k oboru.

Společnost Trigema byla založena před 18 lety, kdy začala pracovat na prvních stavebních zakázkách. O čtyři roky později dokončila novostavbu bytového domu v Radotíně. Zahájila tím éru vlastních developerských projektů, jejichž pojetím si získala pevnou pozici na trhu. K nejvýznamnějším patří rezidenční projekt Barevné Letňany, ale například také sportovní areál a hotel na Monínci nebo Vědeckotechnický park v Roztokách. Na úspěch již "zabydleného" rezidenční projektu Barevné Letňany navázala letos další výstavbou bytových domů v oblíbené lokalitě - projektem nazvaným víceznačně 2Barevné Letňany.
www.trigema.cz

Wegett World, s.r.o.


Za vysoký standard výrobků ze segmentu moderního odpočivného nábytku, za vytrvalou práci na designové obměně sortimentu,  za originalitu, nápaditost, za smysl pro kvalitu a houževnatost, s níž se jako malá firma prosazuje na trhu.

Firma, která vznikla v 90. letech na bázi tvořivého selfmademanského nadšení, začala od počátku pracovat na zcela vlastním designovém řešení sedacího vaku, v jehož výsledném prototypu se snoubily výhody poddajnosti sedacích pytlů a osvědčené pevnosti křesla. Společnost klade zásadní důraz na kvalitní materiály a maximální kvalitu ručního zpracování, své výrobky soustavně obměňuje. V současné době nabízí kolem desítky vlastních originálních základních designů v nepřeberném množství variací. S produkty značky Wegett se můžete často setkat také ve veřejném prostoru, letos to byl např. veletrh Cannafest.
www.wegett.cz
12.12.2012 | redakce Bydlení.cz
  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Trigema a.s.

    Trigema je developerskou společností s přesahem do dalších aktivit. Výsledkem developerské práce jsou bytové domy Chytrého bydlení , které jsou v současnosti nabízeny už ve třech kvalitativních úrovních. Vedle té základní je to Plus a Premium.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444