Osobnosti českého nábytku pro FAIR BYDLENÍ

Ocenění za rok 2008 získávají tvůrci interiérů

Již třetím rokem uděluje redakce BYDLENÍ.CZ ceny FAIR BYDLENÍ. Tentokrát tým portálu BYDLENÍ.CZ zaměřil pozornost na české osobnosti a menší firmy, které svým dílem příspívají k dobrému jménu nábytkářského oboru v ČR a k rozvoji české tradice kultury bydlení.

Za rok 2008 získávají ocenění tyto osobnosti a firmy:
Ing. Helena Prokopová

za celoživotní odbornou činnost v oblastech ergonomie nábytku a čalounictví, za neúnavné osvětové a pedagogické působení a za cenné publikační aktivity, kterými přispívá k popularizaci témat zdraví a kvality v moderním bydlení.

Jako cechmistr a tajemník Cechu čalouníků a dekoratérů zaměřuje Ing. Helena Prokopová své aktivity na zvyšování kvality čalounických výrobků a usiluje o soustavné vzdělávání členů cechu. Po celou svoji profesní dráhu se věnuje problematice zdravého sezení a ležení. Působí rovněž jako předseda Sektorové rady nábytkářů, soudní znalec, člen představenstva České ergonomické společnosti. Od roku 1996 je rovněž pedagogem VOŠ ve Volyni, kde přednáší předměty ergonomie a čalounění. Je autorkou a spoluautorkou několika knih z oboru současného bydlení, např. Čalouněný nábytek, Byt, který se vám přizpůsobí aj.
Pavel Ságl a společnost RESA

za zaujetí pro obor, dosaženou vysokou kvalitu výrobků a služeb při zachování jejich dostupnosti a za poučený, důsledný, invenční a nenásilný přístup, s nimiž využívá nové technologie a materiály pro vytváření kultivovaných moderních interiérů.

Česká společnost RESA, která působí na trhu již 16 let, se specializuje především na čalouněný sedací nábytek. Křesla a sedací soupravy s touto značkou jsou zárukou řemeslné kvality a dobrého designu, na něž majitel společnosti Pavel Ságl klade důraz. Ve výrobě firma využívá nové materiály a komponenty nesporné kvality, cílem je vytvoření hodnoty, která představuje obohacení života zákazníka. Se splněnou zakázkou vstupuje do obývacích prostor zákazníků této firmy i něco z majitelova vlastního zaujatého vztahu ke kvalitě designu, materiálů i zpracování. Stejně náročnou pozornost jako vlastní produkci věnuje společnost také výběru dřevěného nábytku, koberců a doplňků od jiných firem. Doplňuje jimi vlastní produkci tak, že je schopna komplexně vybavit obývací pokoj zákazníků, kteří mohou počítat i s následnou péčí, ať už se rozhodnou rozšiřovat zakázku nebo potřebují odstranit závady, třeba i ty, které si sami způsobili.
Markéta Mecová a firma BELTERRA

za smysl pro kvalitu a korektnost a za citlivý a inspirující způsob, s jakým vlastní zakázkovou výrobu doplňuje dovezenými produkty tak, aby vytvořila interiér naplňující očekávání zákazníka.

Firma Belterra, která založila své dobré jméno na kvalitě a individuálním přístupu, si na trhu nasyceném typizovaným nábytkem našla své místo jako malý výrobce precizně řemeslně zpracovaného nábytku na zakázku, především jídelních stolů. Cit pro kvalitní zpracování i dobrý design firma prokazuje jak ve vlastní produkci, tak ve výběru výrobků z dovozu, kterými svůj sortiment operativně doplňuje. Osobní vztah k oboru přenáší majitelka firmy Markéta Mecová, která před lety získala své první zkušenosti z nábytkářství v Itálii, na celý tým. Firemní prodejny v Ostravě i v Praze se tak stávají místem, kde zákazníkům pomohou najít konkrétní podobu jejich přání, v tom nejlepším slova smyslu působí na jejich vkus a pomohou jim vytvořit cenově dostupný, sladěný a přívětivý moderní interiér.
20.03.2009 | redakce Bydlení.cz
  • Cech čalouníků a dekoratérů

    Cech čalouníků a dekoratérů sdružuje výrobce čalouněného nábytku i jiných čalouněných výrobků a dekorací, dodavatele, prodejce, autorizované osoby a odborné školy všech stupňů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444