Čechy lákají trendy

Již třetím rokem proběhla v rámci veletrhu For Furniture a Design Shaker speciální expozice o interiérových trendech Scéna: Inspirace & Trendy. Stejně jako ročníky předešlé šlo o představení čtyř stylů inspirovaných zahraničními veletrhy uzpůsobenými pro český trh.

Změnou oproti minulým ročníkům však byla reakce návštěvníků. „První ročník jsme měli řadu dotazů, druhý ročník byl již pozitivnější a letos otázka, o co se vlastně jedná, vůbec nepadla. Všichni návštěvníci si expozici prohlíželi s nadšením a fotili si jednotlivé exponáty," říká organizátorka projektu Iva Bastlová a dodává: „Tento posun nás velmi těší a příjemně nás překvapuje kladná reakce jak laické, tak i odborné veřejnosti. Někteří návštěvníci zde trávili hodně času i více než čtvrt hodiny."
Novinkou byla také tištěná brožura s kolážemi z jednotlivých materiálů, která byla ročníky předešlé pouze elektronická. Letos se tato publikace stala součástí prvního B2B magazínu INTERIÉRY, který je určen hlavně pro interiérové návrháře.

A jakéže to byly letos trendy?

V Botanicu panovaly přírodní materiály, ale i ty přírodou inspirované a nechyběl ani kompostér a stolky ve tvaru listů.


Ve stylu Energetic vládly moderní materiály, jako je umělý kámen a laminát v sytých barvách a kontrastních kombinacích.

Opulent byl o oslavě zlaté barvy, odlesků a luxusních materiálů. Kde jinde můžete vidět zlatou lednici bez úchytek?


Poslední směr s názvem Romantic uklidňoval pastelovými odstíny a jemnými květinovými motivy. Vidět byl i radiátor se zrcadlem či květiny z nehořlavého papíru...
 
Kdo expozici nestihl projít, může si vše prohlédnout online, stáhnout nebo si napsat o výtisk: www.scena-inspirace-trendy.cz.

Ing. Iva Bastlová DiS.
organizátorka projektu 
07.04.2016 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444