Casanova ve Frankfurtu

Novinky z produkce Moser na veletrhu AMBIENTE

Na veletrhu spotřebního zboží Ambiente, který probíhá ve dnech 20.-24.února ve Frankfurtu nad Mohanem, představuje svoji novou kolekci pro rok 2004 karlovarská sklárna MOSER. Stěžejním exponátem, který zde mohou návštěvníci obdivovat, je nápojový soubor CASANOVA od ak. malíře Jana Mareše.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Svůj název nezískal jen jako připomínku na Giacoma Casanovu, vzdělance a světoběžníka, který strávil poslední léta svého života v Čechách. V italštině znamená CASA NOVA nový domov; rafinovaně elegantní souprava tak svým názvem vyjadřuje i svůj účel - je reprezentativním představitelem současného designu v oblasti nápojového skla pro moderní dům.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V oblasti dekorativních předmětů přichází sklárna s ojedinělou kolekcí tří barevných váz s motivem KAMÉLIÍ z dílny sklářského výtvarníka Stanislava Žampacha. Roztomilé skleněné opičky v typických moserovských barvách jsou dárkem pro ty, kteří letos slaví podle čínského kalendáře rok OPICE.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Moderní díla, o něž sklárna Moser pravidelně obohacuje svůj sortiment a na jejichž zrodu se podílejí přední čeští a zahraniční výtvarníci, tvoří jen část její produkce. V bezmála stopadesátileté historii firmy byla z výtvarného hlediska jejími nejúspěšnějšími obdobími léta na přelomu 19. a 20. století a později dvacátá léta 20. století. V těchto obdobích také zakladatel firmy Ludwig Moser a jeho syn Leo vytvořili značnou část sortimentu, který se vyrábí dodnes, a díky dokonalé kvalitě ručního zpracování i díky nadčasovému designu je dodnes atraktivní.
23.02.2004 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444