Čas pro změnu

Zařiďte si zdravý a harmonický interiér

Cítíte se unaveni, máte pocit stereotypu a šedivosti, nemožnosti zbavit se v životě věcí, které vás zatěžují a jakoby vás držely v šachu? Každodenní starosti dnes kladou na psychiku lidí nemalé nároky, takže s podobnými stavy mysli se alespoň čas od času potýká řada z nás. Vliv na ně má řada faktorů, svou důležitost v této problematice pak denně dokazuje také bydlení.

Občasná urputná snaha většiny žen vnášet do života domácností nové prvky a změny bývá někdy vysmívána - většinou je však nanejvýš ozdravná a potřebná. Téměř každý nakonec cítí, jak i drobné inovace mohou do našeho domova přinést novou energii a radost. Někdy může opravdu stačit i docela málo - vysmýčit špatně dostupné kouty, zbavit se pár kousků nepotřebného harampádí, čistě vymalovat, zařadit do interiéru pár nových barevných tónů alespoň sezónní výzdobou. Ku prospěchu však často bývají změny daleko rozsáhlejší a kdo si není jist svým úsudkem, kdo cítí, že nemá dostatek znalostí a ani dost času, který by tomuto problému měl věnovat, anebo se o tvorbě interiéru chce dovědět něco nového, může se obrátit na odborníky.

Existuje řada firem, které vám mohou při tvorbě interiéru účinně poradit nebo obnovu interiéru realizovat. Než se pro některou z nich rozhodnete, seznamte se předem s její filozofií, abyste cítili důvěru. Snažte se ovšem zároveň netrvat na svých zaběhnutých představách o bydlení, určitě je dobré nechat se inspirovat novými věcmi, které jste nikdy nevyzkoušeli. Nebojte se změn - jsou stejně důležité jako jistoty a už jen ochota k nim je velkým důležitým krokem, který vás povzbudí a oživí.


Také hlavním cílem týmu, který nabízí své služby pod názvem Nature Design je, aby se lidé v prostoru, který obývají nebo který navštěvují, cítili dobře. Svoji praxi Nature Design založil na starém čínském umění feng shui, které v posledních letech proniklo do západního urbanismu, architektury staveb i tvorby interiéru, kam vneslo nový úhel pohledu a řadu nových prvků. Poučení uměním feng shui je patrné mj. z důrazu, který Nature Design klade na detaily a na snahu využívat především  přírodní materiály a dekorace přírodního původu. Zároveň také usiluje o to, aby interiér splňoval požadavky a očekávání klientů a aby jim samotným poskytoval další inspiraci.

S touto firmou se můžete pustit i do stavby rodinného domu, zabývá se návrhy interiérů, výrobou interiérů "na klíč", rekonstrukcemi a modernizacemi bydlení i pracovišť. Nabízí při tom svým klientům  zpracováni architektonické studie se zahrnutím prvků feng shui a současně s dodržením zásad regionální architektury a okolní zástavby, vypracování dokumentace k územnímu řízení, projektové dokumentace ke stavebnímu povolení a samostatného prováděcího projektu. Název Nature Design vyjadřuje její přesvědčení, že v přírodě je všeho naměřeno v té pravé míře, všechny prvky jsou zde v rovnováze a že poznání těchto principů i použití materiálů, které z přírody pocházejí, může vnést harmonii i do našich domovů.
18.04.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444