Ingredience 1,5 kg hub 1 kg paprik 1 kg cibule Nálev: 3 l vody 6 dkg soli 1/2 l octa 30 dkg cukru 6 bobkových listů 20 kuliček nového koření |
Postup Očištěné, nakrájené houby povaříme krátce ve slané vodě. Papriku a cibuli jemně nakrájíme a smícháme s okapanými houbami. Uvaříme nálev ze 3 l vody, 6 dkg soli, 1/2 l octa, 30 dkg cukru, 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření. Horký nálev nalijeme na houbovou směs a necháme 24 hodin stát. Plníme do skleniček a sterilujeme 30 minut při 90 °C. |
Čalamáda z hub, paprik a cibule
Od čtenářky Jarmily jsme obdrželi recept na čalamádu, kterou si můžete dopřát k hlavnímu jídlu, ale i jen tak, samostatně.