CRISTADUR - světová novinka pro kuchyně

Dokonalý vzhled - dokonalá hygiena

Moderní bydlení je dnes už téměř nepředstavitelné bez použití rozličných kompozitních materiálů. Kompozity, jejichž historie sahá do roku 1947, jsou vyráběny uměle, ale obsahují podíl přírodních minerálů, takže spojují krásu přírodních materiálů s jedinečnými vlastnostmi moderních výrobků - jsou odolné, hygienické, nabízejí neomezené designové možnosti, snadno se udržují a dobře se kombinují s jinými materiály.

Kuchyně jsou jednou z mnoha oblastí, v níž se dnes kompozity skvěle uplatňují. Ke světové špičce ve vývoji těchto speciálních materiálů patří německý výrobce dřezů Schock. Po materiálu nazvaném Cristalite, který si tato firma nechala patentovat v roce 1991, zavedla nedávno na trh další revoluční novinku v oblasti kuchyňských dřezů – nový produkt pod názvem CRISTADUR z materiálu nanogranit. Výrobek se vyznačuje kombinací perfektních užitných vlastností kompozitních dřezů a ušlechtilého vzhledu keramiky zdokonaleného o další vynikající vlastnosti: nanogranit je tvrdý, dokonale antibakteriální a na rozdíl od keramických materiálů, kterým se na pohled podobá, nestudí a je mimořádně odolný proti nárazu.

K hlavním přednostem nového kompozitu patří stoprocentní hygieničnost. Nejde jen o to, že bakteriím nesvědčí neporézní povrch kompozitu bez viditelných spojů. Nanogranit brání množení bakterií také aktivně - obsahuje totiž v celé své ploše i tloušťce ionty stříbra, které mají výrazné dezinfekční účinky. Dřez z materiálu Cristadur je o +100% hygieničtější, o +40% nárazuvzdornější a o +85% snadněji udržovatelný než ostatní dřezy z kompozitních materiálů. Snoubí v sobě hebkost a hladkost povrchu a elegantní vzhled s převratnými a ojedinělými užitnými a hygienickými vlastnostmi.

 

Název první série LOTUS je odvozen od samočisticího povrchu fascinujícího květu lotosu a upozorňuje tak právě na nepřekonatelnou samočisticí schopnost  Cristaduru. Oblé kontury dřezů LOTUS a velkorysé vaničky s jemnými liniemi z něj činí skutečný klenot a dominantu každé kuchyně. LOTUS je k dostání ve čtyřech speciálně vyvinutých barvách, které díky jedinečné charakteristice a síle zvýrazňují vzhled momentálně nejmodernějšího a nejluxusnějšího povrch dřezu. Další dostupné designové řady ze stejného materiálu jsou FOCUS a VERO.

Nanogranit
Firma Schock je výrobce dřezů s osmdesátiletou tradicí. Na vývoj kompozitních materiálů se zaměřuje už více než dvacet let a vlastní asi dvě stě patentů. Světovou proslulost získal umělý kámen Cristalite, vyrobený z plně probarvených krystalických plnidel, spojených speciálním akrylátovým pojivem. Nanogranit, který je nejnovějším objevem z laboratoří této firmy, je vyráběn pomocí nanotechnologií a patří ke skutečně jedinečným materiálům v celosvětovém měřítku. Byl podroben neutrálnímu testu porovnání materiálů v laboratořích specialistů na velkou zátěž – v německém centru pro letectvo a astronautiku v Kolíně (DLR). Výsledky testů byly vynikající. V testu svislého pádu např. (težká ocelová kulička padne z určité výšky na vzorek materiálu) se stal dokonce jasným vítězem v porovnání se všemi běžně používanými materiály na výrobu dřezů. Dřezy Cristadur jsou certifikované rovněž dalšími nezávislými zkušebními ústavy v Německu, Japonsku a USA.


Více informací na www.schock.cz

 

   

 

 

05.04.2007 | PR - redakce Bydelní.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444