CARAT - dokonalý nástroj pro plánování interiérů

Program CARAT byl od počátku navržen jako „pravá ruka“ prodejce nábytku, především kuchyní. Srozumitelná orientace v prostředí programu, intuitivní ovládání a v neposlední řadě plná lokalizace do češtiny (s možností volby využití dalších 17 světových jazyků), dělá z programu CARAT mocný nástroj při plánování interiérů.

Nejsilnější stránkou programu CARAT byla vždy obchodní část. Při vývoji software se od počátku vycházelo z předpokladu, že CARAT je především obchodní nástroj, umožňující komunikaci mezi výrobcem kuchyní, návrhářem interiérů (kuchyňským studiem) a koncovým zákazníkem. Této myšlence byly v minulosti podřizovány téměř všechny kroky, týkající se vývoje. Z programu CARAT se tak díky propracovanému systému používání širokého spektra obchodních nástrojů (jako jsou např. dokonalá katalogová data, automatické tisknutí smluv, nabídek, faktur, užití slev, skryté hodnoty plánování, možnost zadávání příplatků, potvrzování objednávek výrobcem atp.) stal špičkový pomocník při práci se zákazníkem.

V posledních letech byl vývoj programu CARAT soustředěn také na zdokonalení možností grafické části. Došlo ke komplexnímu upgrade celého software, především jeho grafického jádra, s cílem výrazného vylepšení grafických výstupů prostřednictvím zabudovaného renderingu.
Výrazně rozšířena byla nabídka 3D artiklů, která je v rámci tzv. Neutral katalogu standardní součástí vybavení programu. Pomocí těchto artiklů lze dotvořit navrhovaný prostor tak, aby výsledná vizualizace byla naprosto hodnověrná.

Do programu CARAT si taktéž mohou uživatelé vložit vlastní 3D objekty. 3D konstrukce lze importovat z běžných datových formátů: *.3DS, *.SKP a *.PYO.

Pro dosažení ještě lepšího výsledku vizualizace byla vytvořena funkce „Denní světlo“. Prostřednictvím symbolů v dialogu spuštěné funkce „Denní světlo“ lze nastavit intenzitu a směr dopadajících slunečních paprsků. Po dokončení renderingu je pak ještě možné regulovat intenzitu jasu, sytosti a kontrastu tak, aby bylo dosaženo co nejefektnějšího výsledku.

Od verze V2016.1.2. je možné v programu CARAT prostřednictvím funkce CARAT View vytvořit export do 360° panoramatického náhledu.

Aplikace CARAT View umožňuje zprostředkovat koncovému zákazníkovi dokonale realistický průchod navrženým interiérem. Použití je snadné – z programu CARAT je vyrenderován panoramatický výstup, který je následně zaslán zákazníkovi na e-mailovou adresu. Ten si jej prostřednictvím aplikace CARAT View otevře na svém IPadu nebo IPhonu. Pohybováním, nakláněním a natáčením tabletu v různých směrech je možné prohlédnout si navržený interiér ze všech možných úhlů a své zážitky tak sdílet s rodinou či přáteli.

Kuchyňská studia mohou své další potencionální zákazníky získat také díky online plánovači, který software CARAT nabízí.
Na webovou stránky studia je integrován online plánovač, který lze ovládat mimo jiné také z tabletu. Uživatelé tak nejsou omezeni pouze na použití osobního počítače, což znamená větší komfort a svobodu při plánování jejich vysněného interiéru.

Pomocí online plánovače mohou zájemci pohodlně zdarma a bez nutnosti stahování programu vytvořit podle své fantazie vlastní projekt ve 3D prostoru, který je následně odeslán do konkrétního kuchyňského studia. Speciální rozhraní mezi online plánovačem a programem CARAT pak umožní z bezejmenného návrhu vytvořit detailně zpracované plánování kuchyně v katalogu konkrétního výrobce nábytku. Zájemce o návrh může být pak zpětně kuchyňským studiem kontaktován.

O stálé vysoké popularitě programu CARAT svědčí základna spokojených dlouholetých zákazníků, jejíž řady jsou pravidelně rozšiřovány o nové zájemce. Firma TECHNODAT Develop, s.r.o. poskytuje svým zákazníkům CARAT podporu a zázemí od roku 2004.

Program CARAT je produktem stejnojmenné německé firmy, zastoupené pro český, slovenský a polský trh zlínskou firmou TECHNODAT Develop, s.r.o. (www.carat.technodat.cz). Software CARAT se v průběhu let vypracoval do pozice absolutní špičky mezi konkurenčními produkty v oblasti plánování interiérů.
17.03.2016

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444