Domy, stavby, města

Blíží se Stavební veletrhy

Stavební veletrhy Brno 2005 jsou komplexem čtyř samostatných veletržních akcí, které doprovázeny sloganem "Stavební sezóna začíná v Brně", proběhnou ve dnech 19. do 23. dubna na brněnském výstavišti.

Jde o jubilejní 10. ročník stavebního veletrhu IBF, 6. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNOURBIS - fórum investičních příležitostí a veletrh technologií pro města a obce a nejmladší z této čtveřice - veletrh elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO.


Zvýrazněným tématem jsou letos plasty. V rámci doprovodného programu se uskuteční výstava nazvaná Happy Materials, která je ojedinělým pokusem přiblížit lidem složitý svět těchto materiálů. Akce bude probíhat po celou dobu veletrhů v pavilonu Z.


„Na trhu se pod různými obchodními názvy nabízí nepřehledné množství plastových materiálů,“ říká PR manažerka Stavebních veletrhů Zuzana Krupičková. „Proto jsme ve spolupráci s Mgr. Hendrychem vytvořili koncept Happy Materials. Formou výstav a seminářů chceme seznamovat architekty a designéry s různými typy plastů, jejich vlastnostmi a možnostmi zpracování." Výstava rovněž přinese informace o historii plastů, výrobcích českých a zahraničních designérů, o recyklaci a recyklátech. Expozice bude doplněna reálnými artefakty umělců, kteří ve své tvorbě využívají právě plasty. Shlédnout bude možné např. sochy Davida Černého, Lukáše Rittsteina a Jiřího Černického, šperky Barbory Škorpilové nebo židle ze studia Vitra, Magis, Cappellini, Edra a jiné.


Doprovodné programy Stavebních veletrhů se ovšem budou věnovat také mnoha dalším oborům. Ve výstavních expozicích své výrobky a služby představí půldruhého tisíce vystavovatelů z dvaadvaceti zemí, nejlepší z nich se utkají v prestižní soutěži exponátů o Zlaté medaile.

 
15.04.2005 | tz
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444