Bytový areál v pražském přírodním parku

Pokud se k bydlení v blízkosti přírodního parku přidá blízkost metra, patří developerský projekt k těm, které vyhledávají především rodiny s dětmi. V Písnici, kde firma Ekospol začne příští rok stavět nový bytový areál, je stanice metra D naplánována zhruba půl kilometru od nových bytových domů.

Většina nově plánovaných developerských projektů skloňuje stále častěji dvě slova - rodinné bydlení. Je to dáno především tím, že poptávka po startovacích malých bytech byla již částečně uspokojena (pokud si dnes lidé kupují 1+kk či garsoniéru v Praze, kupují byt v mnoha případech již jako investici a hodlají byt pronajímat, nikoliv v něm bydlet), do Prahy se stěhuje stále více lidí i s rodinami a silné ročníky ze 70. let potřebují bydlet. Bytový areál Nový park Písnice, jehož čtyři dvou a třípatrové viladomy s podkrovím budou dostavěny na konci roku 2008, je podle developera primárně určen právě pro rodinné bydlení. Tomu konečně nahrává i fakt, že se blízko areálu nachází mateřská i základní škola.

"Byty zde kupují i celé generace rodin, kdy rodiče s dětmi si koupí 3+kk a prarodiče 2+kk nebo 1+kk. Už nyní je polovina bytů prodána," uvedl Karel Zeman, vedoucí oddělení prodeje nemovitostí společnosti Ekospol. Dnešním vysokým požadavkům na bydlení odpovídá i vybavení bytů, počínaje plovoucími laminátovými podlahami, přes bezpečnostní vstupní dveře, bezpečnostní skla a kování u bytů v přízemí, obložkové zárubně u interiérových dveří, až po vysokorychlostní internet.

Bydlení v přírodním parku

 

Velkou předností Písnice je, že celé území je v oblasti s největší zalesněnou plochou v Praze, přímo v přírodním parku Modřanská rokle - Cholupice o rozloze 900 hektarů. V okolí se nachází taková zákoutí, jako například Modřanská rokle, Cholupická bažantnice, Komořanské údolí, Točná-Šance, Hodkovičské údolí a údolí Vltavy.

Nový bytový areál bude stát mezi ulicemi V Zákopech a Švihovská ve vilové čtvrti. Dopravu z Písnice zabezpečuje několik autobusových linek. Cesta do centra Prahy autem netrvá obvykle déle než 15 minut. Snadno dostupné je metro C, a to stanice Chodov či Kačerov. "Autem jste u metra za pět minut, autobusem do čtvrt hodiny," řekl Karel Zeman.

 

Architektura, která respektuje okolí

 

Pod návrhem čtyř viladomů je podepsán jeden z architektů developerské společnosti. Hlavním cílem bylo navrhnout nízké budovy, které zapadnou mezi rodinné domy a vily v okolí nového bytového areálu. Tomu architekti podřídili nejen výšku, ale i celkový vzhled domů -nejde o módní "krabicovité" stavby, bytové domy spíše připomínají velké rodinné domy, už třeba tím, že sedlové střechy s podvalbami se šedými betonovými taškami skrývají obytné podkroví. Na zdech a balkonech se střídají bílé, červené a žluté barvy, které oživí bílé rámy oken. Viladomy jsou zděné, většina bytů v přízemí má vlastní předzahrádky. "Předzahrádky jsou zdarma, neúčtujeme další peníze za metry pozemku navíc," uvedl vedoucí marketingu společnosti Ekospol Tomáš Jevický. 

Celkem 184 bytů 1+kk až 3+kk má k dispozici 105 venkovních stání a 88 garáží v suterénu. V suterénech objektů jsou navrženy i kočárkárny, sklípky (ty jsou také zdarma) nebo prostory technického zabezpečení. Ve středu bytového areálu bude park, který budou moci využít i vyznavači in-line bruslení. Bezprostředně s Novým parkem Písnice sousedí další velké hřiště.

Nejprve se nastěhovat, pak začít platit


Pokud se lidé rozhodují pro nové bydlení, mnohdy je neodradí nutnost vzít si úvěr, ale bojí se, že po určitou dobu, po kterou se dům či byt staví, budou platit zároveň hypotéku (či spíše úroky z hypotéky) a drahý pronájem - stručně řečeno budou platit několik měsíců vlastně dvoje bydlení. Developer v případě Písnice nabízí možnost začít platit až po nastěhování, aniž by za to požadoval vyšší cenu. "Stačí, když klient složí rezervační zálohu 10 000 - 30 000 korun, může si pak vyřídit 100% hypotéku Ekospol a platit začít až po nastěhování," uvedl Karel Zeman.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444