Bytové projekty Chytrého bydlení jsou už na světě

Slyšeli jste někdy o Chytrém bydlení? Pokud ještě ne, pak vězte, že první bytové domy Chytrého bydlení společnosti Trigema jsou už dokončené. A další se připravují!

Bytovým areálem, který jako první nesl některé znaky Chytrého bydlení, je 2BL Letňany. K prvkům, jež jsou typické pro Chytré bydlení a byly již v Letňanech úspěšně použity patří například vyzdění z pálených cihel či plastová okna s trojskly, která výrazně snižují tepelné ztráty a šetří tak energie na vytápění bytů. Projekt se loni na jaře vyprodal po šesti měsících od jeho kolaudace. V místě už díky tomu bydlí stovky spokojených obyvatel. Soubor domů svým zájmem odměnila také odborná veřejnost, která jej ocenila jak v soutěži Best of Realty, tak Realitní projekt roku.


Ke konci loňského roku se Trigema do Letňan vrátila, když zde odstartovala výstavbu bytového domu CLB@Letňany. Ten je opět založený na základních výhodách konceptu Chytrého bydlení a přináší navíc některá vylepšení. Nový 14podlažní dům bude ležet u ulice Chlebovická a volně navazuje na dokončený, prodejně úspěšný projekt Barevné Letňany. Už nyní, po šesti měsících prodeje, je prodáno okolo 60 procent všech bytů, jež dům se 75 byty nabízí. Budova bude mít po dokončení energetickou náročnost třídy B.


Velmi žádanou lokalitou jsou ale také Horní Měcholupy. A to zejména díky dobrému dopravnímu spojení jak do centra, tak i ven z Prahy či blízkosti Hostivařského lesoparku. Samozřejmostí jsou obchody a dětská hřiště. Právě zde již brzy vyroste bytový dům ve stylovém oranžovo-šedém kabátu BLV@Horní Měcholupy. Díky skutečnosti, že se projekt zařadil do kategorie Chytré bydlení Plus, nabízí přípravu inteligentního ovládání bytu. Všech 66 bytů uspokojí jak mladé rodiny s dětmi, tak všechny ostatní zájemce. Stačí si jen vybrat!


Dalším bytovým domem je SMART byty v Praze 5 u stanice metra Nové Butovice. Jeho první etapa byla vyprodána v době, kdy se dokončovala samotná stavba. Společně s druhou, kde na zájemce čeká už jen několik málo bytů, celý areál zahrnuje téměř 300 nových jednotek. SMART byty se řadí k velmi úsporným budovám a dosahuje energetické náročnosti třídy B. Využívají se zde moderní ekologické materiály a pracovní postupy. Samozřejmostí je rovněž příprava pro inteligentní ovládání bytu, kam spadá třeba i řízení vytápění, či větrání v době, kdy nejsou majitelé bytů doma a chtějí přitom ušetřit za energie.


Do konce tohoto roku se navíc spustí prodej ještě několika připravovaných projektů v Praze 5 Lužinách a poprvé i mimo hlavní město. V ulici Kollárova v Plzni vznikne bytový dům s více než 70 byty.

Bydlete chytře i vy! Více se o Chytrém bydlení dozvíte na adrese www.chytre-bydleni.com.
18.07.2016 | PR
  • Trigema a.s.

    Trigema je developerskou společností s přesahem do dalších aktivit. Výsledkem developerské práce jsou bytové domy Chytrého bydlení , které jsou v současnosti nabízeny už ve třech kvalitativních úrovních. Vedle té základní je to Plus a Premium.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444