Bydlínkův průvodce Stavebním veletrhem

Součástí Stavebních veletrhů Brno je i mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO, který představuje nejnovější trendy v oblasti technických zařízení budov - vytápěcí techniku, vzduchotechniku a klimatizaci, armatury, potrubí a čerpadla. V jeho rámci vystavují také výrobci a dodavatelé sanitární techniky.

 

 

bydlinek

Moderní zařizovací předměty, které mají v našem bydlení souvislost s vodou a očistou, interiéry koupelen, masážní bazény, whirlpooly nebo i sauny, se vyrábějí ze stále dokonalejších materiálů a dosahují dnes nebývalé funkční dokonalosti. Patří ale také k produktům, na jejichž design klademe vysoké estetické nároky. Procházka pavilonem Z návštěvníky veletrhu splnění takových požadavků v žádném případě nezklame.

 

  

   

Na zářivě žlutém podkladu elegantní krásou září koupelnové doplňky z kvalitních nerezových materiálů u stánku č. 028, kde vystavuje ukázku svého sortimentu společnost GOZ METAL. Novinkou v její nabídce je atypický design prvků, které pro tuto firmu navrhl jeden z nejznámějších českých designérů Bořek Šípek.

 

   

S renomovanými designéry spolupracuje také úspěšný český výrobce sanitární techniky, známý na českém i zahraničním trhu výběrem rohových, tvarových a klasických van, anatomických masážních van, umývadel, masážních systémů, vanových a sprchových zástěn a boxů a masážních  bazénů SPA. Nepřehlédnutelnou krásu produktů firmy TEiKO zdůrazňuje špičkový materiál značky Lucite, z něhož jsou vyrobeny.

 

   

Sortiment výrobce a dodavatele vybavení koupelen SANITEC  zahrnuje celou škálu výrobků renomovaných evropských značek, především luxusní KERAMAG, jehož výrobky se vyznačují vysokou kvalitou a výjimečným designem, a značku KOLO, která nabízí široký sortiment kvalitních výrobků v základní a střední cenové úrovni.

 

Brněnské výstaviště těchto dnů - to je přehlídka nabitá vším, co souvisí se stavebnictvím. Při procházení výstavními pavilony se jednoznačně potvrzují všechny statistiky, které o stavebnictví u nás vypovídají jako o oboru procházejícím obdobím rozvoje a vzestupu. Veletrhy IBF, SHK i Elektro poskytují jedinečný přehled o dění v oboru odborníkům i laické veřejnosti.

 

bydlinek

Obrovský rozsah materiálů, technologií, výrobků, služeb a nejrůznějších možností, jak stavět, rekonstruovat nebo renovovat je pro laika nejen poutavou podívanou, ale i jedinečnou možností porovnávání a získání představy o novinkách a trendech v oblasti, která prochází tak dynamickým vývojem. Stavět je sice nejlepší s odborníky, ovšem dobrý přehled o tom, co se ve stavebnictví děje, pomůže najít právě ty, na které se můžete spolehnout.

 

Tondach: vyhrajte slevu až 50 %

 

Rozhodli jste se pro střešní krytinu od firmy Tondach? Po dobu letošního veletrhu IBF 2007 máte možnost získat slevu až 50 % na vybrané základní tašky. Expozice společnosti Tondach je v pavilonu B u stánku 48 a pro zájemce letos připravila soutěž s názvem Horkovzdušný balón. Stačí odpovědět na otázky a do slosovatelného kupónu vyplnit své osobní údaje. V čem hra spočívá? Soutěžící musí okem z kovu projet trasu vytyčenou kovovou trubkou a nedotknout se jí. V momentě, kdy se dotkne, ozve se akustický signál a hra je u konce. Procentuální hodnotu výhry určuje poslední dosažený bod před zvukovým signálem. A losování probíhá třikrát denně.


Mascot Workwear

 

Společnost DEKTRADE nabízí širokou paletu střešních a izolačních materiálů včetně doplňků, ze kterých je možno vytvořit prakticky jakoukoli střešní, fasádní nebo izolační konstrukci. Firma rozšířila své portfolio a na veletrhu IBF 2007 v pavilonu B u stánku 033 poprvé představuje kolekce pracovního oblečení YOUNG, HARDWARE a Mac Michael dánské firmy MASCOT. Jedná se o oděvy z vysoce odolného materiálu, které splňují nároky extrémních pracovních podmínek. Pro svůj atypický sportovní vzhled může oblečení sloužit i k běžnému dennímu nošení. Při objednávce pracovních kalhot nebo bundy z kolekcí YOUNG či HARDWARE na výstavě IBF 2007 obdržíte zdarma triko MASCOT, nebo držák na kladivo MASCOT DURBAN.


ELK – Domy pro život

 

ELK, a.s. je v současné době největším evropským výrobcem montovaných srubových a rodinných domů na bázi dřeva. Tato společnost vystavuje své vzorové domy na brněnském výstavišti pod širým nebem v centru EDEN 3000. Jejich revoluční inovací je extra silná stěna ze dřeva a cihel MassivWand®, jejíž výjimečnost spočívá v energetickém zásobníku cihel. Ten je vyroben z léčivého kysličníku a vody obohacené podle postupů Grander. Hlavními výhodami speciální stěny jsou zvýšená úspora tepla, optimální hluková ochrana a lepší klima v místnosti. ELK, a.s. poskytuje svým zákazníkům možnost určit si tloušťku stěny, a to v závislosti na množství a objemu použitých materiálů, proto kromě MassivWand® je v sortimentu i Stěna ELK a ELK třílitrová stěna. Společnost nabízí i topné a větracích systémy. Na brněnském výstavišti je k vidění vzorový dům elk.art vytvořený v jedinečném designu Pininfarina. Princip elk.art kombinuje interiér a modul bydlení podle individuálních požadavků zákazníka. S domy firmy ELK se můžete seznámit nejen prostřednictvím katalogu, ale také na serveru www.elk.cz, kde naleznete jejich půdorysy i fotografie.

 

Dörken s.r.o.

 

Firma Dörken reprezentuje především značku DELTA od výrobce Dörken GmbH. Jde o rozsáhlou nabídku výrobků, k nimž patří fólie pro šikmé střechy se systémovými doplňky, drenážní a izolační systémy pro ochranu spodní stavby, ochranné plachty a plachty na lešení. Na veletrhu ( v pavilonu B, stánek 049) najdete v expozici této společnosti také velmi praktický systém sněhových zachytávačů a výstupních plošin firmy FLENDER-FLUX. Ať už použijete podpěry tyčových sněhových zachytávačů, zachytávačů pro kulatinu nebo sněhovou mříž - zabudování se provádí jednoduše zavěšením, bez nutnosti použití montážní latě. Jednoduchá a rychlá montáž těchto prvků s nadprůměrnou stabilitou tak ušetří jejich uživatelům čas i náklady.

 

bydlinek

K firmám, které se na letošním IBF hlásí k Zelené energii, hlavnímu tématu spojujícím celé Stavební veletrhy, patří mj. výrobci stavebních a zdicích systémů a izolačních materiálů. Ve svých expozicích představují řadu pozoruhodných novinek a velký výběr technologických možností.

Heluz - cihlářský průmysl v.o.s.


Svoji rozsáhlou nabídku cihelných prvků prezentuje také společnosti Heluz - cihlářský průmysl. Zdivo z tepelně izolačních cihel SUPERTHERM 44 STI vysypaných perlitem a způsob, jakým se s nimi pracuje, můžete vidět u pavilonu A1. Cihly SUPERTHERM STI jsou určeny pro jednovrstvé obvodové nosné a nenosné zdivo s velmi vysokými nároky na tepelnou izolaci a tepelnou akumulaci stěny. Cihelné bloky STI vyhovují zvyšujícím se nárokům na tepelný odpor budovy. Další úspornou výhodou je fakt, že se jedná o zazubené cihelné bloky, u nichž se maltuje pouze vodorovná ložná spára a svislá spára díky tvarovaným stěnám (systém pero a drážka) je bez použití malty. Umožňuje to jednoduchý způsob zdění s nízkou spotřebou malty.

 

  

 


Czech Pan

 
Společnost CZECH PAN najdete na volné ploše u pavilonu A pod číslem je výrobcem unikátního stavebního systému suché výstavby K-KONTROL®. Tento systém je vhodný pro novostavby, střešní nástavby i rekonstrukce, a to buď jako jediný systém pro celou stavbu nebo pro řešení jednotlivých stavebních konstrukcí v kombinaci s jinými systémy. Sendvičové panely K-KONTROL® mají dřevěný plášť vyrobený z desek OSB s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi a uvnitř stavby navíc vytvářejí příjemné mikroklima.
O tom, že nabízí kvalitní výrobek, který obstojí i v extrémních podmínkách svědčí fakt, že společnost CZECH PAN, s.r.o., je jedním ze subdodavatelů stavby první vědecké základny na Antarktidě. Od jara roku 2006 stojí na jižním pólu budova o rozměrech 26 x 10,5 metru, která je postavena právě ze sendvičových panelů K-KONTROL®.

 

Novabrik Czech, s.r.o.


V pavilonu A1 u stánku 001 se představuje Novabrik Czech, s.r.o., český dodavatel kanadské technologie Novabrik™, která je chráněna celosvětovým patentem a nabízí padesátiletou zárukou poskytovanou výrobcem. Díky svým konstrukčním vlastnostem (jedná se o samonosnou konstrukci s překládanými a uzamčenými kameny) Novabrik zpevňuje obvodovou konstrukci domů až o 30%. Jde o fasádní systémy aplikované suchou cestou, která přináší stavebníkům řadu výhod. Jedinečnou vlastností je i montáž bez nosné konstrukce, umocněná charakteristicky promyšleným řešením detailů. Systém se dá aplikovat na nové i starší stavby, dřevostavby a kovové konstrukce. Je vynikajícím řešením při rekonstrukci starších domů a chalup. Seznámit se s rozsáhlou nabídkou této značky můžete v pavilonu A 1 u stánku č. 001.

 

   

 

bydlinek Na veletrhu se výrobců či poskytovatelů služeb, jejichž sortiment či aktivity cíleně poskytují možnost energetických úspor, prezentuje více než stovka. Jedná se o dodavatele celých stavebních systémů, materiálů a prvků, jejichž produkty svými vlastnostmi přispívají ke snížení spotřeby energie, ale i o řadu firem z oblasti špičkové tepelné techniky, kterou najdete v pavilonu F.

Tepelná čerpadla IVT, s.r.o.

Horkou novinku ve své nabídce představuje společnost Tepelná čerpadla IVT, firma která tepelnými čerpadly této osvědčené značky zásobuje více než čtvrtinu českého trhu. Premium Line X 15 je čerpadlo typu země/voda s tzv. monovalentním provozem, což znamená, že samo pokrývá potřebu tepla budovy po celý rok. Jde o první komerčně prodávané tepelné čerpadlo systému země/voda s plynule řízeným výkonem od 4,5 do 17 kW, frekvenčně řízené je i oběhové čerpadlo primárního okruhu. Hlavní výhodou tohoto řešení je o 10 až 12 % nižší spotřeba elektřiny než mají nejlepší současná čerpadla na trhu. Plynulé řízení výkonu navíc zcela odstraňuje problémy s vysokým startovacím proudem kompresorů, a protože toto čerpadlo můžete použít monovalentně odpadá potřeba akumulační nádrže i elektrického dotopu. Tato novinka se už od loňského roku prodává ve Švédsku, u nás se objeví v prodeji ve druhé polovině tohoto roku. Podrobně seznámit se s ní můžete v pavilonu F u stánku č.015.

 

    

 

Regulus spol. s r.o.
Rozsáhlá expozice firmy Regulus (pavilon F, stánek prezentuje řadu výrobků, které využívají energie slunce a okolního vzduchu, ohřívače vody, zásobníky a např. ventilační systémy s rekuperací. K exponátům patří plynový průtokový ohřívač INFINITY V2632U, který připravuje teplou vodu konstatní teploty podle její okamžité potřeby. Přes své malé rozměry a hmotnost dosahuje výkonu až 44,5 kW a dokáže ohřívat až 32 l vody/min. Minimální výkon je pouze 3,5 kW a ohřívač pracuje již při průtoku 2,7 l/min. Dokáže bezproblémově zásobovat teplou vodou několik koupelen i další odběrní místa, při čemž je zachována její stálá teplota.
Trubicové vakuové kolektory typu KTU R z produkce firmy Regulus mají velký tvarovaný reflektor, který koncentruje sluneční záření z velké plochy na absorpční plochu trubic. Ty využívají jako tepelnou izolaci vakuum vytvořené mezi dvěma skleněnými trubicemi. Na vnitřní trubici je nanesena vysoce selektivní absorpční vrstva. Teplo je odváděno speciálními hliníkovými lamelami do měděných trubiček, kde se ohřívá kapalina.

 

    

 

TC MACH, s.r.o.
Novinkou v produkci společnosti TC MACH je tepelná a řídicí jednotka, která pro svoji jedinečnou přizpůsobivost potřebám uživatele dostala název Chameleon.
Toto tepelné čerpadlo vychází vstříc projektantům i stavebníkům, kteří hledají efektivní řešení pro jednotnou regulaci různých energetických systémů v jednom objektu. Jde o zařízení, které je vybaveno elektronickým vstřikováním chladiva a rozsáhlou nadřazenou regulací. Lze s ním tak ovládat veškeré teplo v domě od vytápění a klimatizace, přes ohřev teplé vody, až po saunu nebo ohřev vody v bazénu. Řídicí systém dokáže jednotlivé procesy dokonale koordinovat, takže provoz tohoto zařízení je vlemi úsporný. Navíc Chameleon šetří i na seřízení a případných poruchách. Pomocí sítě Ethernet nebo GSM jej lze napojit na dispečink firmy, který přesně zjistí příčiny a navrhne rychlý a úsporný způsob opravy.

 

   

 

PZP Komplet
Tepelná čerpadla vzduch/voda, která vyrábí firma PZP Komplet jsou nejprodávanější svého druhu v ČR. Typ vzduch/voda je vhodný pro naše klimatické podmínky a k jeho velkým výhodám patří, že tyto systémy mohou pracovat celoročně a být velice efektivně využívána i pro přípravu teplé užitkové vody nebo ohřev vody v bazénu. Ve svém sortimentu firma PZP Komplet a.s. nabízí mj. tepelná čerpadla "vzduch-voda" HP3AW "split systém" ve výkonové řadě 6 - 36 kW. Venkovní výparníkovou jednotku a vnitřní kompresorovou část s akumulační nádrží stejného designu si můžete prohlédnout v hale F u stánku č. 026.

 

 

 

Stiebel Eltron
Elektrické spotřebiče pro ohřev vody a vytápění, tepelná čerpadla, solární systémy a ventilační jednotky najdete mj. v nabídce firmy Stiebel Eltron, která vystavuje v pavilonu F, stánek č. 053. Technickou špičku v oboru představují např. tepelná čerpadla typu vzduch/ voda WPL z produkce Stiebel Eltron, která jsou díky použitému chladícímu médiu R 407 C funkční i při venkovních teplotách do –20°C. Kromě uzavřeného chladícího okruhu a základních bezpečnostních a regulačních prvků obsahují též vestavěný elektrokotel. V případech extrémních poklesů venkovní teploty tedy mohou být provozována v monoenergetickém režimu, což nepředstavuje žádné další investiční náklady na druhý zdroj tepla.

 

   
 

Master Therm CZ

Nedávná novinka z produkce společnosti Master Therm CZ, kterou je čerpadlo Boxair, patří k zástupcům poslední generace tepelných čerpadel. Ve své kategorii je označován jako „ultra tichý“, úroveň hluku vnější jednotky tepelného čerpadla MasterTherm CZ Boxair je totiž pouhých 41 dB, měřeno na vzdálenost 5m. Jeho další výhodou je dlouhá životnost. Jedinečným moderním prvkem Boxairu je možnost ovládání a kontroly stavu tepelného čerpadla přes internet. Připojení k internetu se řeší dodatečným modulem nazvaným Ethernet TCPIP. Kromě bohatých možností nastavení celého systému přes internet je zde ještě bezplatný 24 hodinový servis dispečinku společnosti MasterTherm CZ. Umožňuje to stálou kontrolu stavu systému a možnost řešit závady „na dálku“ bez přítomnosti uživatele.

Pavilon A
Novabrik Czech, s.r.o bezmaltové zdění fasád A 1 - 001
Stavebniny Šťastný vybavení koupelny, obklady A 2 - 015, EDEN
Wienerberger a.s. výrobce cihel, dlažby a zdiva A 2 - 018
Pavilon B
Artinex CZ s.r.o. projekty rodinných domů B - 023
Dektrade a.s. izolační materiály B - 033
Dörken s.r.o. stavební fólie B - 049
EKOIZOL spol. s r.o. izolační materiály B1 - 132
Ekonomické stavby s.r.o. výrobce zděných rodinných domů B - 060
Kressida s.r.o. vysoušení, izolace B1 - 101A
Lindab s.r.o. výrobce střešní krytiny a okapů z tenkostěnných ocelových plechů B - 056
MC Velox Praha, s.r.o. domy, protihlukové stěny B - 038A
Rockwool, a.s. výrobce tepelných, zvukových a protipožárních izolací z kamenné vlny B - 040
Rova - Czech a.s. výrobce střešní krytiny B 1 - 131
Schiedel, a.s. komínové systémy B - 058
Thermo-Střechy, s.r.o. střešní izolace B - 038
EDEN
Albion Group, s.r.o. bazény EDEN
Alurol spol. s r.o. garážová vrata EDEN
Atrium s.r.o. rodinné domy na bázi dřeva EDEN
Bavax Plus, s.r.o. návrh a realizace interiérů EDEN
Dennert Massiv Haus montované nízkoenergetické rodinné domy EDEN
ELK, a.s. montované rodinné domy na bázi dřeva EDEN
Glaverbel Czech, a.s. výrobce skla EDEN
Helopal Praha, s.r.o. okenní parapety EDEN
ISAN Radiátory, s.r.o. otopná tělesa EDEN
Ploma - dřevovýroba, a.s. eurookna, dveře, zahradní domky EDEN
Suite, s.r.o. vybavení kuchyní EDEN
Woodface, spol. s r.o. interiéry na míru EDEN
Pavilon F
ABB s.r.o. elektroinstalace F - 06, EDEN
Beam ČR s.r.o. centrální vysavače F - 068
BOKI, a.s. otopná tělesa, konvektory F - 016, EDEN
Korado, a.s. otopná tělesa F - 038
Master Therm CZ s.r.o. tepelná čerpadla F - 113
Protherm spol. s r.o. kotle F - 014
PZP Komplet a.s. tepelná čerpadla F - 026
Smart-Vac s.r.o. centrální vysavače F - 032
Regulus spol. s r.o. tepelná čerpadla, solární systémy F - 037
Stiebel Eltron s.r.o. tepelná čerpadla, větrací jednotky, ohřívače vody F - 053
TC Mach, s.r.o. tepelná čerpadla F - 065
Tepelná čerpadla IVT, s.r.o. tepelná čerpadla F - 015
Pavilon G
Eclisse - Max Praha s.r.o. dveře, stavební pouzdra G - 012
GeoPart, s.r.o. garážová vrata G1 - 042
Integra Metal Systems s.r.o. zábradlí, brány, ploty G 2 - 021
J.A.P. spol. s r.o. dveře, zárubně G2 - 034
Olymps door s.r.o. garážová vrata G 1 – 015 , EDEN
PF Group a.s. schodiště G 2 - 020, EDEN
Sapeli, a.s. dveře a zárubně G 2 - 009
Trido, s.r.o. vrata, brány, turnikety G - 002
Vetos dveře a zárubně s.r.o. dveře, zárubně, schodiště, podlahy G 2 - 027
W a Weinzettl. s.r.o. dveře, zárubně G 2 - 010
Welle-Renovierungssysteme CS dveře, zárubně, schodiště G 2 - 047
Winkhaus CR, s.r.o. kování G 1 - 027
Pavilon V
Dřevoterm s.r.o. stínicí technika V - 023
Hoco Bauelemente, spol. s r.o. okna, dveře, podlahy V 028, EDEN
Internorm - okno, s.r.o. okna, dveře V - 035
Skanska CZ a.s. stavební a devoloperská firma V - 086
Tanabyt s.r.o. dřevěná eurookna, dveře, zimní zahrady V - 052
TTK CZ s.r.o. okna, dveře V - 013
VP
Buderus tepelná technika Praha, spol. s r.o. kotle VPF - 002
Czech Pan s.r.o. systém suché výstavby VPA - 026
Heluz - cihlářský průmysl v.o.s. cihly, panely, překlady VPA1 - 001, EDEN
POPP s.r.o. bazény VPA - 048
Pavilon Z
Goz Metal s.r.o. koupelnové doplňky Z - 028
Lasselsberger, a.s. keramické obklady a dlažby Z - 050
Sanitec s.r.o. sanitární keramika, koupelnový nábytek Z - 012
Teiko spol. s.r.o. sanitárního zařízení z akrylátu Z - 017
20.04.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444