Bydlínkovy statusy

Rychle, stručně, s nadhledem a přehledem. Takové jsou Bydlínkovy statusy. Týdenní shrnutí činnosti, zážitků a dojmů redakce BYDLENI.CZ očima všetečného skřítka Bydlínka. 

  • Člověk a jeho dům
Kolegyně Jana s paní šéfredaktorkou natáčely reportáž s majitelkou domu na Kotlářské 5 v Brně, kde naše redakce nově sídlí. Paní majitelka vzpomínala na dětství, mluvila o odchodu z České republiky, o nespravedlnosti a křivdě. 
 
  • Naši současní i budoucí čtenáři
  • Nejmladší známá příznivkyně portálu BYDLENI.CZ Aranka se přišla seznámit s redakcí. Je skoro stejně maličká jako já. :-)

  • Navštívili jsme IBF 2014 
Jsme z Brna. Proto nemůžeme chybět na veletrhu IBF 2014, který v těchto dnech právě probíhá. Redakce se na veletrhy vydala včera s kamerou. Podívejte se na videoreportáž a nasajte veletržní atmosféru.

  • Dnes Brno ožije kulturou 
Sono Centrum se otevírá už dnes.  Naši redaktoři u toho byli od začátku stavby. Více zde.


  • Zážitek týdne
Mojí oblíbené blogerce Soně připravil její soused opravdu originální překvapení: „Proti kutilství nic nemám, ba naopak. Cením si chlapů, co si vše dokážou sami vyrobit. Když si však v klidu rýsujete a najednou rána a zvoní soused, že se vám trochu provrtal do kuchyně, láska a obdiv mírně klesá. Ještě že mě uklidnil, že to je dobré, že se to zahází. Ta díra 30 x 80 připomínala servírovací okno."

Soňa se ve svém blogu věnuje především architektuře, návrhům interiérů a seznamuje čtenáře se životem studentky architektury:
Články autorky



  • Držíme palce obnově Libušína
Patřím k obdivovatelům architekta Dušana Jurkoviče a v redakci rozhodně nejsem jediný. Fakt, že požár zničil pohádkově půvabný Libušín, se nás všech hodně dotkl, ale taky je nám moc sympatické, jak pohotově a energicky Valašské muzeum v přírodě začalo organizovat jeho obnovu. Na konto veřejné sbírky 107-6978880207/0100 proto odeslalo svůj příspěvek i BYDLENÍ.CZ. Kolem vyklizeného a očištěného zbytku stavby už stojí lešení a přípravy pro vybudování její vědecké kopie, jak to nazývají památkáři, jsou v plném proudu. Kompletní budou Pustevny až na jaře za tři roky a peněz bude potřeba hodně, ale způsobů, jak může každý přispět je hned několik. Vše se dovíte na stránkách Valašského muzea v přírodě.
A jestli si chcete připomenout něco z historie staveb na Pustevnách, klikněte si sem: Dřevěná secese Dušana Jurkoviče
25.04.2014 | Bydlínek

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444