Bydlení ve světě

Frankfurt - Paříž - Kolín

Tři evropská velkoměsta se uprostřed tohoto měsíce stávají "arbitrem bydlení" - centrem pozornosti designérů, architektů zaměřených na interiér, tvůrců nábytku a všech zájemců o kultivované bydlení, jeho neobvyklé možnosti a nejnovější trendy.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Mezinárodní veletrh bytového textilu Heimtex, který probíhá ve dnech 12.-15. ledna ve Frankfurtu nad Mohanem, přináší ve svých deseti sekcích (např. Stěna a vzor, Spánek a sen, Slunce a stín či Kuchyně a kultura)  přehled o nových vzorech a moderních materiálech v oboru čalounických textilií, podlahových krytin, pokrývek, lůžkovin a dekoračních tkanin, které spoluvytvářejí obytný prostor, o technologických novinkách a módních trendech v této oblasti pro celý následující rok. Na veletrhu se představí také více než tři desítky českých výrobců.

Od 13. až do 17. ledna probíhá velké setkání návrhářů a výrobců nábytku a bytového vybaveníSalon de Meubles v Paříži. Tato událost patří vždy k nejvýraznějším a nejplodnějším v oboru. Nové impulsy a inspirační podněty zde rok co rok obnovují expozice stovek vystavovatelů. Letošní ročník se koná pod heslem „umění bydlet“, které se promítne do všech tří jeho základních témat, jimiž jsou vývoj trhu v dané oblasti, klasický nábytek přizpůsobený potřebám moderního bydlení a spolupráce výrobců a designérů.
Třetím lednovým mezinárodním veletrhem je pak od 17. ledna IMM COLOGNE, výstava nábytku v Kolíně nad Rýnem, které se letos účastní rovněž několik českých vystavovatelů. Na kolínském veletrhu pravidelně představují své vize největší osobnosti nábytkového designu. Jejich produkce přitahuje každoročně zástupy odborníků i běžných návštěvníků, kterým nabízí nové podněty pro vlastní představy o bydlení. Jedním z doprovodných projektů je letos soutěž na téma „kuchyně je srdcem domova“.

12.01.2005 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444