Bydlení v novém domku nemusí být nedostupné

Přitažlivosti bydlení ve vlastním rodinném domě odolává většina lidí vlastně jen proto, že jeho pořízení bývá nákladnější než pořízení bytu a že zpravidla očekáváme také vyšší náklady na jeho provoz.

Mnoho rodin by ale dalo vlastnímu domku z mnoha důvodů přednost. Nabízejí větší soukromí, pohodlí a především k nim zpravidla patří alespoň minimální pozemek, který skýtá možnost odpočinku v kontaktu se zelení a zejména pro děti představuje nenahraditelný prostor.
 
Možnost bydlení v rodinném domě přibližují běžné rodině do jisté míry některé moderní stavební technologie a materiály, které urychlují a zlevňují stavbu. Přispět mohou i dobře promyšlené koncepce a architektonická řešení.

Tak je tomu v případě developerského projektu společnosti Dereka, který podle lokality, v níž vyrůstá, dostal název Bydlení Za školou. Ve svém záměru se developer inspiroval mj. i Baťovými domky, které stojí od meziválečných dob ve Zlíně a které představovaly dobře promyšlený kompromis mezi levnějším bydlením v bytě a pohodlím rodinného domku. Baťovská idea je ovšem přizpůsobena současným požadavkům. Domy jsou moderně vybaveny a především využívají stavebních postupů tak, aby se jednalo o energeticky nenáročné stavby, které své majitele nezatíží vysokými náklady na provoz.

V již dokončené první etapě projektu stojí v klidné kolínské čtvrti Štítary v pěti řadách celkem 15 domů s byty 3+kk a 4+kk. Jejich ceny se pohybují podle umístění a velikosti pozemku od 1.850.000,-Kč za 3+kk a od 1.900.000,-Kč za 4+kk. Vzhledem k tomu, že tato etapa je již téměř vyprodána, započala společnost Dereka s výstavbou druhé etapy. Vyrostou v ní další čtyři trojdomy a dva dvojdomy, jejichž prodej společnost Dereka právě zahájila.

Každý dům má vlastní pozemek a parkovací stání. Soukromí vlastníků zajišťuje spojení domů v řadách nejvíce po třech, ale navíc také nadstandardní zvuková izolace. Domy jsou již ve standardu vybaveny sanitární technikou, keramickými obklady, kvalitní plovoucí podlahou, obložkovými dveřmi a kvalitní dlažbou. Dům je vytápěn ústředním topením s kombinovaným plynovým kotlem a radiátory s termostatickými hlavicemi.

V přízemí je situována dostatečně prostorná obytná část s kuchyňským koutem a koupelna spojená s WC. Koupelna může být vybavena rohovou vanou nebo sprchovým koutem, záleží na rozhodnutí budoucího vlastníka domu. Příjemný je vstup z obytné části přímo na zahradu za domem, k němuž slouží francouzské okno. Vstup do patra zajišťuje pohodlné schodiště obložené dřevem. V patře se nacházejí ložnice a za příplatek 50.000,-Kč zde lze zbudovat i samostatné WC. Výhodou je, že se nejedná o sešikmené podkrovní prostory, ale plnohodnotné podlaží s rovným stropem ve výšce 250 cm. Dvě podlaží zajišťují rozdělení domu na klidovou a obytnou část a domy jsou tak vhodné i pro vícečlennou rodinu, kde si každý ze členů rodiny najde svoje soukromí.

10.10.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444