Bydlení "Za Větrníkem"

Nekonvenční bydlení átriového typu v blízkosti hlavního města slibuje projekt společnosti RIM PROPERTY DEVELOPMENT. Atraktivní, neobvykle řešená zástavba domků nazvaná "Za Větrníkem" vyroste v Říčanech-Radošovicích.

V případě tohoto projektu nejde o klasicky řešenou zástavbu řadových domků. Investor se zde snažil uplatnit jeden ze svých základních záměrů - nabídnout svým klientům bydlení s vysokou architektonickou i praktickou hodnotou. Neobvyklost řešení spočívá ve zvolení základního půdorysu ve tvaru L. Domy jsou navrženy ve čtyřech základních typových řadách D1,D2,D3 a D4. Vzhledem k tomu, že jsou na pozemcích různě natočeny, i když se přitom dotýkají oběma vnějšími stěnami bez oken, má každé bydlení ve vzniklém átriu zaručeno příjemné soukromí. Budoucí obyvatelé jistě ocení i fakt, že na ploše parcely se počítá s dřevěnými pergolami, zejména nad cestou od vchodu podél garáže, s další zelení na terasách, balkónech anebo i na střeše domu či garáže, takže lze hovořit o skutečném domově v zeleni.
Základní dispoziční řešení přízemí všech devětapadesáti domů je obdobné. Většinu plochy zaujímá obývací pokoj propojený s kuchyňským koutem. Dále je zde  koupelna a případně technická místnost, úložný prostor pod schodištěm a menší ložnice. V této variantě je řešen jednopodlažní dům typu D4, ostatní domy jsou řešeny jako dvojpodlažní. Horní patro tvoří dvě ložnice, popřípadě tři u varianty D3, a koupelna. U varianty D2 je navíc u ložnice malý balkón. (Vizualizace a podrobné informace o jednotlivých typech domů, jejich přesném umístění, ale i o možnostech financování a řadu dalších údajů najdete zde.)

Pozemek pro výstavbu rodinných domů "Za Větrníkem" je situován přímo u hranice Prahy v krásném prostředí, které vytváří sousední rybník a blízké lesy. O zdravém ovzduší, které je dnes při volbě místě bydliště pro mnohé rodiny rozhodujícím faktorem, svědčí mj. fakt, že v blízkosti je umístěna dětská léčebna Olivovy nadace na respirační onemocnění.
Říčany patří k zajímavým a vyhledávaným lokalitám vhodným pro bydlení i z dalších důvodů. Do Prahy se odtud autem dostanete po nedaleké dálnici D1 mimo dopravní špičku i za dvacet minut. Mimo dálnici je možnost dojet do Říčan po Černokostelecké ulici z Prahy 10. Výhodou je, že Říčany jsou napojeny na pražskou městskou hromadnou dopravu a rychlé spojení s hlavním městem umožňuje i vlak odjíždějící z nádraží, vzdáleného od obytného areálu jen asi čtvrt hodiny chůze. V Říčanech je kromě mateřských a základních škol také gymnázium, nemocnice s poliklinikou, sportovní hala s několika hřišti, kulturní středisko atd. Při příjezdové Říčanské silnici jsou rozmístěny supermarkety a v komerční zóně jsou plánována další nákupní centra.

 

23.11.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444