Ingredience 1 1/2 hrnku bulguru 400 g mangoldu 2 - 3 pevná masitá rajčata 1 velká cibule 1 lžička sladké papriky špetka chilli podle chuti (lze vynechat) asi 3 až 3 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru olej |
Postup V kastrolu na oleji lehce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a pak bulgur, promícháme a zalijeme osoleným zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut, poté necháme dojít pod pokličkou, až se všechen vývar vsákne. Z opraného mangoldu vykrojíme řapíky, které nakrájíme na menší kousky, listy překrojíme podélně a pak několikrát napříč, rajčata nakrájíme na kousky. |
Bulgur na talíři
Mangold si můžete sami vypěstovat na své zahradě. Jak na to se dozvíte zde:
Na výsev některých druhů zeleniny není pozdě ani v půli léta