Ingredience 200 g bulguru 500 ml zeleninového vývaru petrželová nať (můžete vyzkoušet i aromatičtější celerovou) 400 g kuřecích prsíček 2 mrkve 2 lžíce olivového oleje 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru 2 stroužky prolisovaného česneku mletý pepř sůl na studenou verzi 4 lžíce bílého jogurtu 1/4 salátové okurky nakrájená na malé kostičky |
Postup Do hrnce vložíme bulgur, zalejeme mírně osoleným horkým vývarem, uvedeme do varu, necháme asi 5 minut vařit a pak asi 20 minut dojít dobře zakrytý pokličkou. Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, vložíme na pánev na rozehřátý olej, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zázvor a cca 8 minut restujeme. Nakonec přidáme posekanou nať a vše promícháme s hotovým bulgurem. Na talíři každou porci posypeme hrubě nastrouhanou mrkví. Další možností je smíchat maso s vychladlým bulgurem i nastrouhanou mrkví, přidat okurku zbavenou jader a pokrájenou na malé kostičky a na závěr každou porci ozdobit lžící jogurtu |
Bulgur s kuřecím masem a syrovou mrkví
Bulgur lze připravovat jako teplý pokrm nebo jako salát v bezpočtu kombinací s nejrůznější zeleninou nebo například s kousky kuřecího masa.