Ingredience 250 g špaldové mouky 150 g hery 100 g třtinového cukru 2 vejce kyp. prášek do perníku kakao trochu bourbonu vodu z hruškového kompotu hrušky |
Příprava Smíchejte vejce, heru, cukr, kakao, nalijte bourbon, přidejte mouku a prášek. Cukru můžete přidat i více, podle toho, jak kdo sladí. Já raději dala méně do těsta a posypala pak upečenou buchtu cukrem. Ze směsi vznikne tužší těsto, do kterého jsem přidala štávu z kompotu tak, aby těsto nebylo moc řídké, ale ať je hustější. Těsto nalijte do předem máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na těsto naklaďte hrušky z kompotu a dejte péct na 160-170 stupnů cca 20-30 minut. |
Buchta s hruškami
Oblíbili jste si buchty s ovocem? Pak vyzkoušejte recept na vláčnou buchtu s hruškami, která je ozvláštněna zdravější, špaldovou moukou.