Brambory zapečené s jablky a kysaným zelím

Na rozloučenou se zimou si pochutnejte na jídle, které v zajímavé kombinaci využívá ingrediencí v české kuchyni typických pro zimní období.

Ingredience
700 g brambor typu C
250 g kysaného zelí
500 g jablek
100 ml smetany
60 g prorostlé uzené slaniny
kousek másla
drcený kmín
sůl
100 g strouhaného čedaru nebo jiného tvrdého sýra s výraznější chutí
Příprava
Syrové brambory i jablka okrájíme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Na pekáček dáme mírně vyškvařit na drobnější kostičky pokrájemnou slaninu. Tu poklademe vrstvou kysaného zelí, které posypeme kmínem a rozložíme na ně polovinu bramborových plátků. Brambory jemně osolíme a pokračujeme vrstvou jablek. Poslední vrstvu tvoří brambory, které osolíme, poklademe vločkami másla a zalijeme smetanou. Pečeme přikryté asi při 170 asi 35 minut, poté posypeme sýrem a pečeme ještě asi 15 minut.
28.03.2019 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444